Quantcast

S. Abuoltinia: Latvijos valdančiajai koalicijai reikia konservatyvios jėgos

  • Teksto dydis:

Būsimąją Latvijos valdančiąją koaliciją nebūtų išmintinga kurti be konservatyvaus Nacionalinio aljanso, trečiadienį pareiškė centro dešiniosios partijos „Vienybė“ lyderė Solvita Abuoltinia, kuri bus siūloma į premjero postą.

„Nacionalinis aljansas yra stipri politinė jėga, atstovaujanti būtinoms ir paklausą visuomenėje turinčioms idėjoms“, – ji sakė interviu komercinei televizijai LNT.

S.Abuoltinia pažymėjo, jog dabar svarbu atnaujinti pažadus, kuriuos politikai yra davę rinkėjams, ir pridūrė, kad ultimatumai ir neperžengiamos linijos nėra tai, ko rinkėjai tikisi iš politikų.

Tuo tarpu vienas iš Nacionalinio aljanso lyderių Gaidis Bėrzinis sakė LNT, kad S.Aboltinios siūlymas į premjero postą yra nemaloni staigmena ir kad jo partijos parlamentinė frakcija bei valdyba nepalaiko „Vienybės“ lyderės kandidatūros.

Nacionalinis aljansas neketina keisti pozicijos šiuo klausimu, pabrėžė G.Bėrzinis.

Sprendimas siūlyti S.Abuoltinią „Vienybės“ kandidate į Latvijos premjero postą buvo priimtas antradienį per partijos valdybos ir parlamentinės frakcijos posėdį. Tačiau deputatai dar planuoja surengti balsavimą dėl S.Abuoltinios kandidatūros.

Nacionalinis aljansas ne kartą yra sakęs, kad neprisidės prie koalicijos, jeigu premjere taps S.Abuoltinia. Tuo tarpu centristinė Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) atmetė galimybę dalyvauti valdančiojoje koalicijoje be Nacionalinio aljanso.

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis gruodžio 10–11 dienomis susitiko su visomis parlamentinėmis partijomis, bet sakė, kad pirmasis derybų ratas nedavė konkrečių rezultatų, nes partijos neišreiškė aiškaus palaikymo kokiam nors konkrečiam koalicijos modeliui arba premjero kandidatūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių