Quantcast

Sociologas: Latvijoje valdančiosios koalicijos formavimas vyksta gana nervingai

  • Teksto dydis:

Latvijoje valdančiosios koalicijos formavimas darosi nervingesnis, tokią savo nuomone naujienų agentūrai BNS išsakė sociologinių tyrimų agentūros „Latvijas Fakti“ sociologas Aigaras Freimanis.

„Daugiausia tai susiję su partinėmis problemomis, kilusiomis partijoje „ Vienybė“, nes jie iš neformalių laimėtojų rinkimuose palengva tampa pralaimėjusiais, – aiškino A.Freimanis. – Jų reputacijai padaryta žala, susijusi su Solvitos Abuoltinios neišrinkimu ir „Zakisgeitu“, neabejotinai yra labai didelė“.

Turimas omenyje Dzintaras Zakis, kuris, užimdamas „Vienybės“ frakcijos Seime vadovo postą, patyrė stiprų smūgį dėl įtarimų, susijusių su rinkėjų papirkinėjimu per Seimo rinkimus.

Anot A.Freimanio, dėl šių skandalų įtakos persidalijimas partijoje „Vienybė“ neišvengiamas. „Aš net manau, kad tai jau įvyko – nebuvo išrinkta Abuoltinia“, – sakė jis.

Dabar vyksta derinimai dėl priėmimo į koaliciją Latvijos regionų susivienijimo, bet kol kas tėra labai mažai informacijos apie šį procesą, pažymėjo A.Freimanis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių