Quantcast

Valstybinė žiniasklaida: Kinijos prezidentas surengė derybas su A. Blinkenu

  • Teksto dydis:

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) penktadienį Pekine surengė derybas su JAV valstybės sekretoriumi  Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu), pranešė valstybinė žiniasklaida.

Prieš šį susitikimą A. Blinkenas daugiau nei puspenktos valandos kalbėjosi su kinų užsienio reikalų ministru Wang Yi (Vang I). JAV valstybės sekretorius šias derybas apibūdino kaip konstruktyvias ir išsamias.

JAV ir Kinija turi būti partnerės, ne varžovės

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) penktadienį JAV valstybės sekretoriui Antony Blinkenui (Entoniui Blinkenui) pasakė, kad dvi didžiausios pasaulio ekonomikos turėtų būti partnerės, o ne varžovės, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Abi šalys turėtų būti partnerės, ne varžovės“, – sakė Xi Jinpingas. Jį citavo transliuotojas CCTV.

„Dar reikia išspręsti virtinę klausimų ir vis dar yra erdvės tolesnėms pastangoms“, – sakė Kinijos lyderis, susitikęs su A. Blinkenu Pekino Didžiojoje liaudies salėje.

Pasak Xi Jinpingo, abi šalys padarė tam tikros teigiamos pažangos nuo pernai įvykusio jo susitikimo su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

„Pasiūliau tris svarbius principus: abipusę pagarbą, taikų sambūvį ir abiem naudingą bendradarbiavimą, – kalbėjo jis. – Žemė pakankamai didelė, kad tilptų bendra plėtra ir [...] Kinijos bei JAV klestėjimas. Kinijai patiktų matyti savimi pasitikinčias ir atviras, klestinčias ir augančias Jungtines Valstijas.“

Xi Jinpingas išreiškė viltį, kad JAV laikysis teigiamo požiūrio į jo šalies plėtrą.

„Tikimės, kad JAV taip pat gali teigiamai pažvelgti į Kinijos vystymąsi. Kai ši pagrindinė problema bus išspręsta, [...] santykiai iš tikrųjų galės stabilizuotis, gerėti ir žengti į priekį“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių