Quantcast

Vokietijos parlamentas nusprendė birželio 15 dieną paskelbti Veteranų diena

Vokietijos parlamentas balsavo už tai, kad birželio 15 dieną kasmet būtų minima nacionalinė Veteranų diena, o didžioji dauguma įstatymų leidėjų šiam pasiūlymui pritarė.

Gynybos ministras Borisas Pistoriusas Veteranų dieną apibūdino kaip stiprų, svarbų ir pavėluotą padėkos ženklą kariams, kurie tarnavo savo šaliai.

„Tai reiškia, kad reikia pripažinti tuos, kurie yra pasirengę atiduoti visas jėgas už kitus ir kurie rizikuoja sveikata bei gyvybe dėl mūsų šalies“, – sakė centro kairiųjų socialdemokratų (SPD) atstovas B. Pistoriusas per debatus dėl šios iniciatyvos.

Konservatyvus opozicinis CDU/CSU blokas pritarė priemonei, kurią pasiūlė kanclerio Olafo Scholzo trijų partijų koalicinė vyriausybė.

Veteranų dienos minėjimu siekiama akivaizdžiai parodyti padėką ir dėmesį buvusiems Bundesvero nariams, taip pat stiprinti pastangas užtikrinti geresnę jų socialinę apsaugą.

Pastaraisiais metais vyko diskusijos dėl to, kas turėtų būti laikomas veteranu, nes užsienyje dislokuotų ar kovose dalyvavusių karių poreikiai skiriasi nuo tų, kurie tarnavo ginkluotosiose pajėgose Šaltojo karo metais.

Šiuo metu Bundesveras veteranais laiko visus asmenis, kurie yra aktyvioje tarnyboje arba garbingai išėję į atsargą.

Apie 10 mln. vokiečių yra atlikę karinę tarnybą arba buvo profesionalūs kariai, o apie 500 000 vyrų ir moterų buvo dislokuoti užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių