Quantcast

Į Berlyną pasikviesti E. Snowdeną Vokietijos opozicijai nepavyko

  • Teksto dydis:

Vokietijos aukštasis teismas atmetė opozicijos partijų pastangas priversti vyriausybę leisti buvusiam JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkui Edwardui Snowdenui (Edvardui Snoudenui) atvykti į Berlyną duoti parodymų apie tos organizacijos veiklą.

Opozicinės Žaliųjų ir „Kairės“ (Die Linke) partijų nariai nori, kad parlamento komisija, tirianti NSA vykdytą elektroninį šnipinėjimą, tiesiogiai apklaustų E.Snowdeną.

Tačiau vyriausybė nenori leisti tam besislapstančiam amerikiečiui, kuriam prieglobstį suteikė Rusija, atvykti į Vokietiją, sakydama, kad toks žingsnis gali pakenkti ryšiams su Jungtinėmis Valstijomis.

Vokietijos Federalinis Konstitucinis Teismas penktadienį atmetė „teisiškai nepriimtiną“ ieškinį, kuriuo minėtos opozicijos partijos apskundė vyriausybės poziciją.

Valdančiosios koalicijos atstovai toje parlamento komisijoje siūlė apklausti E.Snowdeną Maskvoje, bet jis per savo advokatą pranešė, kad duotų parodymus tik tuo atveju, jeigu jam būtų leista atvykti į Vokietiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių