Quantcast

JAV smerkia separatistų rinkimus rytų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos penktadienį pareiškė nepripažinsiančios prorusiškų sukilėlių rytų Ukrainoje sekmadienį planuojamų surengti rinkimų, kai konfliktas šiame regione tebesitęsia; naujausiais Jungtinių Tautų (JT) duomenimis per jį žuvo jau daugiau kaip 4 tūkst. žmonių.

Europos Sąjunga (ES) ir NATO taip pat pasmerkė šį savaitgalį planuojamus sukilėlių vadovybės rinkimus Ukrainos rytinėse Donecko ir Luhansko srityse.

„Smerkiame separatistų ketinimus dalyje rytų Ukrainos sekmadienį surengti neteisėtus vadinamuosius vietos rinkimus“, – sakoma penktadienį paskelbtame Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovės Bernadette Meehan (Bernadet Mihan) pranešime.

Šis pareiškimas buvo paskelbtas tuo metu, kai Jungtinės Tautos nurodė, kad per šešis mėnesius trukusias kovas tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių žuvo mažiausiai 4 035 žmonės.

Daugiau negu 300 žmonių žuvo per pastarąsias 10 dienų – tai rodo, kokios trapios yra paliaubos, paskelbtos rugsėjį.

Tačiau Jungtinės Valstijos nurodė pripažinsiančios gruodžio 7 dieną planuojamus surengti rinkimus, kuriuos organizuoja Kijevo vyriausybė ir palaiko tarptautinė bendruomenė.

Per anksčiau penktadienį įvykusį keturšalį konferencinį pokalbį telefonu Ukrainos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai ragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nepripažinti separatistų rinkimų.

B.Meehan perspėjo Rusiją nepasinaudoti tokiu balsavimu „kaip pretekstu pasiųsti papildomų karių ir karinės įrangos į Ukrainą, ypač pasirodžius naujausių ženklų, jog Rusijos kariuomenė grąžina pajėgas prie sienos palei separatistų kontroliuojamas teritorijas rytų Ukrainoje“.


Šiame straipsnyje: separatistaiJAVkaras UkrainojeUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
nuo kad amerikos pindosams rūpi donbasas,jiems daugiau rūpi donbaso akmens anglis ir skalūninės dujos

Slava Ukraine

Slava Ukraine portretas
Smertj ruskim zachvatčikam.

Usninukas KL

Usninukas KL portretas
Už žmonių kančias ir vaikų ašaras tikrai neverta eskaluoti ir skatinti niekam nereikalingą tolesni Ukrainos karą, kilusį nežinia dėl ko.Tik dėl kažkieno-tai savanaudiškų tikslų ar įtakos zonų.Mes-Lietuvos piliečiai, turime atsiminti kad privalome pagaliau tvarkyti savo gyvenimą, negyvenę kažkieno svetimais lūkesčiais bei rūpesčiais.Atsiminkime savo senukus, vaikus..Pagaliau, didžiausia Lietuvos problema-dirbančio žmogaus negalėjimas išlaikyti save patį. Nes tas mokamas minimumas yra Žmogaus teisių pažeidimas(kur yra šiuo atveju ta gausybė žmogaus teisių gynėjų organizacijų Lietuvoje?), pasityčiojimas iš darbo apmokėjimo bei dirbančio žmogaus.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių