Quantcast

Prancūzijai areštavus buvusios V. Putino žmonos partnerio vilą – Kremliaus kritika

Kremlius ketvirtadienį pasmerkė vilos Prancūzijoje kuri, kaip įtariama, priklauso rusų verslininkui Arturui Očeretnui, naujam prezidento Vladimiro Putino buvusios žmonos partneriui, areštą.

Trečiadienį prokurorai pranešė, kad 2023 metų gruodį vykdant tyrimą dėl pinigų plovimo buvo areštuotas pietvakariniame pakrantės Anglė mieste esantis nekilnojamasis turtas.

„Bet koks kėsinimasis į privačią nuosavybę nuo pat pradžių yra neteisėtas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Prancūzijos pareigūnai griauna savo teisinės sistemos pamatus. 

„Prancūzijos pareigūnai griauna savo teisinės sistemos pamatus. Tai sakėme daug kartų“, – pridūrė jis.

„Suzanna“ vadinami art deco stiliaus namai 2013 metais buvo nupirkti už 5,4 mln. eurų, o jų remontas, anot Prancūzijos žiniasklaidos, kainavo iki 3,5 mln. eurų.

Tyrimas pradėtas gavus nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“, atskleidžiančios ir sekančios turtą, kuris, jos teigimu, yra susijęs su „nešvariais pinigais“, skundą.

Tyrėjai aiškinasi, ar lėšos, už kurias buvo įsigytas namas, buvo gautos apgaulės būdu, nors prokurorai pabrėžė, kad oficialūs kaltinimai niekam nepareikšti.

Nuo tada, kai 2022 metų vasarį Maskva pasiuntė karius į Ukrainą, dėl sankcijų Europoje buvo įšaldytas arba areštuotas milijardų eurų vertės rusų turtas.

Kremlius piktai reaguoja į rusų turto konfiskavimą ir areštą ir Europos pastangas panaudoti jį Ukrainai apginkluoti, vadindamas tokius veiksmus „beprecedenčiu [tarptautinės teisės] pažeidimu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
GREITAI PUTINAS AREŠTUOS PARYŽIŲ SU VISAIS VERSALIO RŪMAIS....KAIP BUVO 1814 METAIS......

šaltkalvis-ginekologas

šaltkalvis-ginekologas portretas
Putėnas paprašė Makarono atimt iš jo buvusios žmonos dulkintuvo gryčią ,kad neturėtų kur ristis.

Kodėl jūs visi tokie DEBILAI ? Kodėl ?

Kodėl jūs visi tokie DEBILAI ? Kodėl ? portretas
?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių