Quantcast

Kremlius: V. Putinas neplanuoja susitikti su išpuolio aukų šeimomis

Ketvirtadienį Kremlius nedavė jokių nuorodų, kad prezidentas Vladimiras Putinas planuotų susitikti su žuvusiųjų per išpuolį Maskvos koncertų salėje šeimų nariais. Per praėjusį penktadienį įvykdytą teroro išpuolį žuvo 143 žmonės.

Praėjusią savaitę buvo parodyta, kaip Rusijos lyderis Maskvos bažnyčioje uždegė žvakę aukų atminimui, tačiau jis nesilankė žudynių vietoje ir viešai nesusitiko su aukomis.

„Jei reikės kokių nors kontaktų, mes jums atitinkamai pranešime“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, paklaustas, ar V. Putinas planuoja susitikti su žuvusiųjų šeimomis.

Jis taip pat sakė, kad V. Putinas neketina apsilankyti žudynių vietoje prie „Crocus City Hall‘‘ koncertų salės, kurios griuvėsiuose gelbėtojai pastarąją savaitę ieškojo žuvusiųjų kūnų. „Šiomis dienomis būtų visiškai netikslinga vykdyti kokias nors faktų nustatymo keliones, nes tai tiesiog trukdytų darbui“, – sakė D. Peskovas.

Nuo penktadienio „Islamo valstybės“ džihadistai kelis kartus pakartojo, kad yra atsakingi už išpuolį, tačiau V. Putinas ir Rusijos pareigūnai leidžia suprasti, kad kalta Ukraina ir Vakarų žvalgybos. Kremlius pareiškė pasitikėjimą galingomis šalies saugumo institucijomis, nepaisydamas kilusio klausimo, kodėl jos neužkirto kelio žudynėms, nors prieš porą savaičių iki jų JAV ambasada ir dar kelios Vakarų valstybės įspėjo apie didelį teroro išpuolių pavojų Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsilupėlis puilo

atsilupėlis puilo portretas
planuoja nubučiuoti keletą mažamečių berniukų pilvukų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių