Quantcast

Mariupolį ginančios brigados vadas parašė laišką popiežiui: atėjo laikas, kai melstis neužtenka

  • Teksto dydis:

Mariupolį ginančios 36-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadas majoras Serhijus Volyna laišku kreipėsi į popiežių Pranciškų prašydamas padėti išgelbėti Mariupolio žmones.

Laiško turiniu pasidalijo „Ukrainskaja Pravda“. S. Volyna rašė:

„Aš ne katalikas, aš – stačiatikis. Tikiu Dievu ir žinau, kad šviesa visada nugali tamsą. Aš nemačiau jūsų kreipimosi į pasaulį ir neskaičiau visų jūsų paskutinių pareiškimų. Daugiau nei 50 dienų kovojau visiškoje apsuptyje ir viskas, kam turiu laiko, yra įnirtinga kova už kiekvieną miesto metrą. Aš esu karys. Esu karininkas, davęs ištikimybės priesaiką savo šaliai. Ir aš pasiruošęs kovoti iki galo. Nepaisant didžiulės priešo jėgos, nepaisant nežmoniškų sąlygų mūšio lauke, nuolatinės artilerijos ir raketų ugnies, vandens, maisto ir vaistų trūkumo. Jūs tikriausiai daug ką matėte savo gyvenime, bet esu tikras, kad niekada nematėme, kas vyksta Mariupolyje, nes taip atrodo pragaras žemėje“, – atviravo Mariupolio gynėjas.

Jis apgailestavo, kad turi per mažai laiko aprašyti baisumus, kuriuos mato kiekvieną dieną.

„Kreipiuosi į jus, nes atėjo laikas, kai melstis neužtenka. Padėkite išsaugoti žmones. Atneškite tiesą pasauliui, evakuokite žmones ir išgelbėkite jų gyvybes iš šėtono, kuris nori sudeginti viską, kas gyva, rankų“, – emocingai rašė atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadas.


Šiame straipsnyje: Mariupoliskaras Ukrainojelaiškas popiežiui

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių