Quantcast

Maskva: Kalnų Karabacho separatistai atiduoda šarvuočius ir ginklus

  • Teksto dydis:

Armėnijos remiami Kalnų Karabacho regiono separatistai nuo tada, kai sutiko sudėti ginklus, atidavė šešis šarvuočius ir daugiau kaip 800 ginklų, penktadienį pranešė Rusija.

„Rugsėjo 22 dienos duomenimis, buvo atiduotos šešios šarvuotos transporto priemonės, daugiau kaip 800 šaulių ir prieštankinių ginklų ir apie 5 tūkst. šaudmenų“, – nurodė Rusijos taikdariai.

Trečiadienį Armėnijos separatistai Kalnų Karabache sutiko sudėti ginklus ir išformuoti savo kariuomenę po žaibiško Baku puolimo, per kurį, jų teigimu, žuvo 200 žmonių.

Azerbaidžano Kalnų Karabacho anklavą, kuriame daugiausia gyvena armėnai, armėnų separatistai kontroliavo nuo karo praėjusio amžiaus 10-e dešimtmetyje.

Tačiau 2020 metais kilo šešias savaites trukęs karas, kuris baigėsi Rusijai tarpininkaujant sudarytomis paliaubomis. Po jų Armėnija turėjo perleisti Baku tris dešimtmečius kontroliuotas teritorijas.

Antradienį Azerbaidžanas pradėjo karinę operaciją likusiai kalnuotos teritorijos daliai atgauti. Armėnija kariniu būdu neįsikišo, o kitą dieną separatistų valdžia sutiko sudėti ginklus.

Ketvirtadienį įvyko pirmosios tiesioginės Azerbaidžano ir Kalnų Karabacho armėnų separatistų derybos dėl integracijos.

Penktadienį Kalnų Karabacho separatistai pareiškė, kad derasi dėl savo karių išvedimo iš ginčijamo anklavo.

„Vyksta derybos su Azerbaidžano puse, globojant Rusijos taikdariams, siekiant organizuoti kariuomenės išvedimo procesą ir užtikrinti dėl karinės agresijos perkeltų piliečių grįžimą į namus“, – teigiama separatistų išplatintame pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių