Quantcast

Įgriuvo gatvė – kalti druskos telkiniai?

  • Teksto dydis:

Rumunijoje įgriuvo kelias. Prireikė ne tik sustabdyti eismą, bet ir evakuoti aplinkinių namų gyventojus, mat skilinėti pradėjo ir pastatai. Specialistai mano, kad vietovėje yra druskos telkinys, o prasiskverbę vandenys galėjo ištirpdyti jo dalį.

Viskas įvyko per kelias valandas – ryte asfalte buvo tik įtrūkimas, po 40 minučių gatvė pradėjo griūti, o dar po keturių valandų atsirado didžiulė įgriuva. Aplink nelaimės vietą yra daugybė gyvenamųjų namų, parduotuvių ir vietos policijos būstinė. Pastatų sienose atsirado įtrūkimų. 

Rajone paskelbta nepaprastoji padėtis. Į įvykio vietą sraigtasparniu atskrido geologai, kad nustatytų nelaimės priežastis, o statybos ekspertai įvertintų pavojų pastatams ir gyventojams. 

„Kadangi padėtis rimta, evakuoti du gyvenamieji kvartalai, 20 žmonių buvo nuvežti į prieglaudas. Be to, buvo evakuotas net policijos būstinės pastatas“, – esamą situaciją pranešė žurnalistas Robertas Hoara. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Manoma, kad problema galėjo kilti dėl druskos telkinių, kurie išgarsino šią vietovę. Maždaug už pusės kilometro nuo čia yra ištisos druskos kasyklos. Beje, prieš kelis mėnesius, už pusės kilometro nuo dabartinės nelaimės vietos, įtrūko dvi gatvės.

Tiesa, apie pavojus šiame regione žinoma jau seniai. Jau seniau ištirtos ir nustatytos vietos mieste, kur galimos įgriuvos dėl po dirvožemiu tirpstančios druskos.  

„Niekas nežino, kas yra po juo. Laukiame geologijos specialistų verdikto. Nežinome, ar urvas gali būti susidaręs dėl lietaus vandens“, – teigė vietos meras Danielius Costea. 

Didžiausia Rumunijos druskos kompanija institucijoms žada druskų masyvo žemėlapius. Jis tęsiasi daugiau kaip 2,5 kilometro ilgio ir vieno kilometro pločio. Požeminiai druskos telkiniai randami daugiau kaip 30 metrų gylyje.  

Pasak valdžios, jeigu padėtis blogės, gali prireikti evakuoti žmones didesniu atstumu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Netiesa. Ten Putinas pasikasė po kaimu. Kad atkeršyti už pagalbą Ukrainai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių