Quantcast

Rusija: Buriatijos gyventojas nuteistas 10 metų kalėti už geležinkelio relinės spintos padegimą

Rusijos Buriatijos respublikos Aukščiausiojo teismo teisėjas Timūras Cirenovas nuteisė vietos gyventoją 10 metų kalėti griežtojo režimo kolonijoje diversijos ir valstybės išdavimo byloje.

Tai pranešė „Laisvės radijas“, remdamasis teismo tinklalapiu, rašo „Ukrinform“.

Teismas pareiškė, jog teisiamasis padegė transporto infrastruktūros objektą, kad „pakirstų Rusijos ekonominį saugumą ir gynybinį pajėgumą, tuo suteikdamas pagalbą užsienio valstybei ar jos atstovams“.

„Telegram“ kanalas „Babr Mash“ teigia, kad Užbaikalės gyventojas buvo teisiamas būtent už relinės spintos padegimą.

Pasak teismo spaudos tarnybos, tyrimo metu teisiamasis visiškai pripažino savo kaltę ir sudarė ikiteisminį susitarimą dėl bendradarbiavimo su prokuroru.

Prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą, Rusijoje ėmė reguliariai liepsnoti geležinkelių infrastruktūra. Kaltinamieji iš pradžių buvo teisiami už chuliganizmą, o vėliau – pagal straipsnį dėl diversijos. Daugeliu atvejų Rusijos pareigūnai teigia, kad teisiamieji veikė Ukrainos specialiųjų tarnybų nurodymu.

2023 metais beveik pusantro šimto rusų tapo kaltinamaisiais 115-oje baudžiamųjų bylų dėl diversijų geležinkelyje. Dauguma jų yra jaunesni nei 25 metų amžiaus, trečdalis – nepilnamečiai. Trys ketvirtadaliai tiriamų bylų susijusios su relinių spintų, kuriose yra traukinių eismą reguliuojanti įranga, padegimu.

Kaip jau buvo pranešta, 2024 metų kovą Rusijos valdžia patvirtino įstatymo projektą, numatantį baudžiamąją atsakomybę pagal straipsnį dėl diversijos nuo 14 metų amžiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gimbutis

Gimbutis portretas
Pederas, propagandoninė kekšė.

Kitame straipsnyje gimbutis rašo

Kitame straipsnyje gimbutis rašo portretas
Staska Gimbuti rašai, kad Rusijos kariuomenėje dezertyravimas pasiekė rekordinį lygį. Klausimų Tavęs, kodėl ir kiek svarų rašai tokį MELĄ ? Ar supranti, kad esi PropaGandonas ? Visi žino, kad žali šauktiniai nedalyvauja kare. Tik savanoriai (visokie) Vat jeigu pakeisti šalies pavadinimą į Ukrainą tada būtų VISIŠKĄ TEISYBĖ...

Jis Savo Šalies Išdavykas.

Jis Savo Šalies Išdavykas.  portretas
Debiliukas ukru užverbuotas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių