Quantcast

Rusijoje sulaikytas vyras, įtariamas išpuolio Pamaskvėje vykdytojų finansavimu

  • Teksto dydis:

Rusija ketvirtadienį pranešė, kad sulaikė įtariamąjį, kaltinamą padėjus finansuoti užpuolikus, kurie praėjusį penktadienį surengė išpuolį netoli Maskvos esančioje koncertų salėje.

„Nustatytas ir sulaikytas dar vienas įtariamasis, susijęs su teroristų finansavimu. Tyrėjai prašys teismo skirti jam kardomąjį kalinimą“, – sakė Rusijos tyrimų komitetas.

Rusija taip pat pareiškė, kad praėjusios savaitės išpuolio Pamaskvės koncertų salėje, per kurį žuvo virš 140 žmonių, vykdytojai esą gavo didelę finansinę paramą iš Ukrainos.

Pagrindinė teisėsaugos institucija – Tyrimų komitetas – pareiškė, kad „patvirtino informaciją, jog teroro akto vykdytojai iš Ukrainos gavo dideles pinigų ir kriptovaliutos sumas, kurios buvo panaudotos rengiant nusikaltimą“.

Rusija taip pat teigė, kad įtariamieji buvo „susiję su Ukrainos nacionalistais“.

„Dirbant su sulaikytais teroristais, tiriant iš jų paimtas technines priemones ir analizuojant finansines operacijas, gauta įrodymų apie jų ryšius su Ukrainos nacionalistais“, – sakoma išpuolį tiriančio Rusijos tyrimų komiteto pareiškime.

Penktadienio vakarą ginkluoti vyrai įsiveržė į „Crocus City Hall“ koncertų salę, šaudė į koncerto lankytojus, po to padegė pastatą ir pabėgo iš įvykio vietos.

Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi ataka Rusijoje per du dešimtmečius ir daugiausiai gyvybių nusinešusi ataka Europoje, už kurią atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS).

Vis dėlto Maskva nesiliauja kartojusi savo pirminės versijos, kad išpuolis susijęs su Ukraina.

Kyjivas griežtai neigia bet kokį ryšį su išpuoliu, o Jungtinės Valstijos pareiškė, kad IS vienintelė yra atsakinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> chutine Tu DEBILAS

> chutine Tu DEBILAS  portretas
|

chutin puilo

chutin puilo portretas
kremliaus operacija nuo pradžių iki galo.

Girdi, Adva_kote

Girdi, Adva_kote portretas
Durniau Tu. Foto įdeda bele kokia musiškiai "žurnaliugos" o tu burbulus pūti durneli
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių