Quantcast

Ukrainos magnatas įtariamas suorganizavęs užsakomąją žmogžudystę

Ukrainos žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad verslininkas milijardierius Igoris Kolomoiskis, jau sulaikytas dėl kaltinimų sukčiavimu, dabar įtariamas suorganizavęs užsakomąją žmogžudystę.

Generalinės prokuratūros pranešime sakoma, kad „žinomas verslininkas“ informuotas, jog yra įtariamas „padaręs dar vieną nusikaltimą, susijusį su užsakomosios žmogžudystės organizavimu“.

Ukrainos žiniasklaida įvardijo šį įtariamąjį, tai –  61 metų Igoris Kolomoiskis, vienas turtingiausių žmonių Ukrainoje ir buvęs prezidento Volodymyro Zelenskio rėmėjas.

V. Zelenskis nuo seno susijęs su I. Kolomoiskiu, jo žiniasklaidos imperija rodė serialą „Tautos tarnas“ su V. Zelenskiu ir rėmė jo kampaniją. Rusijai 2022 m įsiveržus, V. Zelenskis pažadėjo kovoti su korupcija, rugsėjį I. Kolomoiskis buvo sulaikytas dėl įtarimų sukčiavimu ir pinigų plovimu.

Apibūdindami naujausią kaltinimą, prokurorai teigė, kad „įtariamasis, veikdamas asmeninio keršto motyvais, įsakė nužudyti advokatų kontoros direktorių“, nes šis nevykdė nurodymo pripažinti negaliojančiais bendrovės akcininkų sprendimus.

Pasak prokurorų, įtariamasis pasamdė „gaujos, kuri „specializuojasi“ vykdyti sunkius ir ypač sunkius nusikaltimus ir naudoja fizinį smurtą prieš varžovus“, narius. Gauja „užpuolė advokatų kontoros direktorių, kumščiais ir peiliu smogė jam į gyvybiškai svarbius organus“, bet nenužudė „dėl priežasčių, nepriklausiusių nuo gaujos narių“, sakė prokurorai.

Ukrainos policija atskirai paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad išpuolis įvyko 2003 m. Feodosijos mieste Krymo pusiasalyje, Rusijos aneksuotame 2014 metais.

2021 m. JAV uždraudė I. Kolomoiskiui ir jo šeimai atvykti į šalį, Valstybės departamentas pareiškė, kad jis buvo įsitraukęs į korupciją, kai 2014–2015 m. buvo rytinio Dnipro regiono gubernatorius.

Anksčiau I. Kolomoiskis buvo didžiausio Ukrainos privataus banko „Privatbank“ savininkas, jis buvo apkaltintas pasisavinęs milijardus dolerių, bankas buvo nacionalizuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su pagarba kovotojams

Su pagarba kovotojams portretas
Toks toki pažino tokius pinigus eme?

dvokiantys kremliaus autai

dvokiantys kremliaus autai portretas
Kodėl jų nestato prie sienos?

D.

D. portretas
O "kažką" jis atvedė į valdžią savo pinigais , bet tapo nebereikalingas : gal per daug žino juodų paslapčių ?..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių