Quantcast

Moterų futbolo rinktinė Europos čempionato atrankoje neketina žaisti prieš Baltarusiją

2025-ųjų Europos moterų futbolo čempionato atrankos burtams Lietuvos rinktinę suvedus su Baltarusijos, lietuvės atsisako žaisti prieš šios šalies futbolininkes.

Tai trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje pareiškė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius.

Lietuva su Baltarusija žaisti atsisako, nes Minsko režimas remia Rusijos karą Ukrainoje.

„Kalbant apie sportinį rezultatą, burtai tikrai gana palankūs. Tiek Kipro, tiek Sakartvelo futbolininkės, tiek baltarusės tikrai įveikiamos, bet iš federacijos pusės žinutė labai aiški – kad tikrai neplanuojame žaisti šitų rungtynių (su Baltarusija – BNS)“, – sakė E. Stankevičius.

Pasak jo, pirmojo lango rungtynės išvykoje prieš sakartveles ir namie prieš Kipro futbolininkes balandį įvyks, o gegužę „su Baltarusijos sportininkėmis (...) tikrai nežaisime“.

„Esu penktadienį sutaręs susitikimą su UEFA vadovybe ir bus aiškiai ištransliuota mūsų žinutė, kad nedalyvaujame tose abiejose rungtynėse“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Moterų futbolo rinktinės kapitonė Milda Liužinaitė nurodė, kad komandos pozicija tokia pati.

„Burtai mums tikrai nepasisekė. Komanda yra lygiai tokios pačios pozicijos, su šia šalimi mes nenorime žaisti. Iš sportinio principo, visada norime žaisti rungtynes, bet situacija yra tokia“, – sakė M. Liužinaitė.

E. Stankevičiaus teigimu, tikėtina, kad lietuvėms bus įskaityti techniniai pralaimėjimai rezultatu 0:3 ir skirta 0 taškų, federacijai taip pat gali būti skirta piniginė bauda.

„Man svarbiausia iš UEFA išgirsti, kad nebūsime kaip rinktinė pašalinti iš moterų atrankos. Tai būtų skaudžiausia sprendimo pasekmė“, – sakė LFF prezidentas.

Jo manymu, net sužaidusios ketverias rungtynes Lietuvos futbolininkės yra pajėgios kovoti dėl antros vietos, kas „leistų tikėtis patekti į kitą atrankos etapą“.

Antradienį buvo ištraukti 2025-ųjų UEFA Europos moterų futbolo čempionato atrankos burtai. Jie Lietuvos futbolininkėms C diviziono atrankos grupėje lėmė susitikti su Baltarusijos, Kipro ir Sakartvelo rinktinėmis.

Lietuvės su šiomis varžovėmis turėtų sužaisti po vienerias rungtynes namuose ir išvykoje, atranka vyks šių metų balandį-liepą.

Antrame atkrintamųjų etape dėl septynių kelialapių susirungs keturiolika rinktinių. Jos bus paskirstytos į poras ir jų nugalėtojai pateks į finalinį turnyro etapą 2025-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dede

dede portretas
...o zu Izrailiu zaistu ?! Zydai kiek nekaltu zmoniu ir vaiku prazude....Subinlaiziai jus !!!

Jeigu

Jeigu  portretas
kvailos su praplautom smegenim gali ir nežaisti, tuo geriau bus BALTARUSIJAI, galės sužaisti su Balbieriškio rinktine

Išvada

Išvada portretas
Užskaitys pralaimejima ir tiek.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių