Quantcast

Baltijos šalių automobilių čempionato sezonas prasideda jau šį savaitgalį

2024 metų Baltijos šalių automobilių čempionato sezono startas Estijos trasoje – jau visai šalia: diena, kurią reikėtų apsibraukti kaip pirmųjų šiais metais vykstančių lenktynių – gegužės 4-oji. Šalia Baltijos šalis jungiančio bendro čempionato, apimančio skirtingus lenktynių formatus bei skirtingas klases, čia įvyks ir pirmasis nacionalinių Estijos, Latvijos bei Lietuvos čempionatų etapas.

Daugiau nei 90 dalyvių BaTCC klasėse – „BMW 325 CUP“, „Baltic GT“, „Baltic Touring Cars“, „ABC Race“, „V1600“ ir „Nankang 2h“ serijose, prie kurių prisijungs legendinė „Formula Historic“ klasė su gražiomis istorinėmis formulėmis. Deja, bet BEC4H čempionato dalyvių trūkumas privertė atšaukti šios serijos varžybas. Taip pat, „NEZ Porsche Sprint Challenge“ serija, dėl dalyvių trūkumo, paskutinę minutę atšaukė ir savo čempionatą šį sezoną, tad dauguma automobilių rikiuosis starto tiesiojoje sprinto lenktynių arba „Nankang 2h Endurance“ serijos važiavimų metu.

Penktadienis dedikuotas laisvosioms treniruotėms bei kvalifikaciniams važiavimams, o pačių lenktynių judesys užsisuks šeštadienį nuo 11 val. su 10 sprinto lenktynių serijų iš eilės. Dieną vainikuos 2 val. „Nankang Endurance Academy“ varžybos.

Laukiamiausios lenktynės, be abejonių – „BMW 325 CUP“, į kurias varžyboms jau užsiregistravo 31 dalyvis iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Prancūzijos. Nors 2023 metų čempionas Leo Messengeris šį sezoną nelenktyniaus, pagrindiniai varžovai Ričardas Subeckis ir Rometas Reisinas yra pasirengę kovoti dėl pergalės. Žinoma, į pergalę pretenduoja ir tokie patyrę vilkai iš Lietuvos kaip kad Julius Kiršis, Paulius Urbonavičius, Aurimas Mištautas. Šios lenktynių serijos varžybos – visad nenuspėjamos: tai reiškia, kad nauji herojai visada pasiruošę stoti į kovą dėl lyderių pozicijų. Planuojama, kad pirmasis „BMW 325 CUP“ serijos važiavimas prasidės 12.25 val., antrųjų lenktynių numatomas laikas - 15.55 val.

„GT“ klasės lenktynėse startuos daug greitų, galingų ir išskirtinių lenktyninių automobilių. Galingiausioje ir iš esmės neribotoje „BGT PRO“ klasėje bus tokie automobiliai, kaip „Mercedes-Benz AMG GT3 EVO“ su Karoliu Stasiukynu už vairo, „Lamborghini Huracan ST EVOII“ su Dovydu Ketvirčiu, „Nissan 180 SX“ su Gediminu Bakšiu, „Audi TT-RS“ ir Edvinas Einikis už vairo. Penki automobiliai – „Porsche 992“ klasėje: čia – vien modernūs „Porsche GT3 CUP 992“ automobiliai.

Tikras atgimimas ir dalyvių bumas „V1600“ įskaitoje, kur varžyboms užsiregistravo 9 dalyviai: tarp jų turint daug naujų vardų, rezultatas trasoje – nenuspėjamas. Žinoma, tai žada geras lenktynes ir veiksmą gerbėjams.

„ABC Race“ nuo šių metų tampa sudėtine BaTCC dalimi ir lenktynėse kartu su „V1600“ serijos automobiliais starto rikiuotėje išvysime 10 automobilių. Ši klasė – biudžetinė, kurioje lenktynininkai gali padėti pirmuosius automobilių sporto kelionės žingsnius.

„Baltic Touring Cars“ klasėje, kurioje varžosi modifikuoti automobiliai su varikliais iki 1600 cm3, 2000 cm3 ar 3000 cm3, didžiausia konkurencija jau juntama 2000 cm3 grupėje. Čia visų laukia vietiniai herojai Simo Lindas ir Kairo Kallas, bandysiantys aplenkti kolegas iš Lietuvos. Iš viso čia kovoti planuoja šeši sportininkai. Tuo tarpu 1600 cm3 grupėje – trys, o 3000 cm3 klasėje – du. Jau tapo įprasta, kad likus paskutinėms dienoms iki varžybų, dalyvių sąrašas auga, tad organizatoriai tikina, kad tai, greičiausiai, ne galutinis sąstatas.

Į „Nankang 2h Endurance academy“ serijos varžybas, kurios lenktynių renginį užbaigs šeštadienio vakarą, užsiregistravo 17 labai skirtingų automobilių. Nuo mažalitražių, 1,6 l darbinio tūrio varikliais aprūpintų lenktyninių automobilių, iki tokių, kaip „Porsche Cayman GT4 clubsport“ ir vis dar „TCR“ priskiriamų. Organizatoriai teigia, kad vis dar laukiama kelių paraiškų ir dalyvių sąrašas nėra užtvirtintas.

„Porsche Ring“ trasoje vykstančiose lenktynėse taip pat dalyvaus ir ypatingi svečiai: „Formula Historical“ varžybų dalyviai. Čia paprastai dominuodavo Latvijos, Estijos ir Skandinavijos šalių sportininkai, tačiau šį kartą varžybose – net 12 dalyvių iš Latvijos, Lietuvos ir Didžiosios Britanijos. Šie automobiliai, tarpusavyje visuomet kovojantys labai arti vienas kito laiko atžvilgiu, visuomet varžyboms suteikia šarmo. Daugiau naujienų apie artėjantį renginį – organizatorių internetiniame puslapyje ir jų socialiniuose tinkluose.

Dalyvių sąrašas: https://batcc.eu/entry-list-parnu-opener-2024/.

Renginio tvarkaraštis: https://batcc.eu/wp-content/uploads/2024/01/63c14f55-a66c-471c-9019-5b45bb5249a6_bulletin-no-2-timetable-version-26-04-2024.pdf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių