Quantcast

Las Vegaso ringe – pergalė, Rio de Žaneire – pamoka

Lietuvių akistatos su varžovais anapus Atlanto susiklostė skirtingai: boksininkas Eimantas Stanionis apgynė pasaulio čempiono titulą, o mišrių kovos menų atstovė Ernesta Kareckaitė nesėkmingai debiutavo UFC („Ultimate Fighting Championship“) narve.

Ranka – kaip balionas

Po dviejų metų pertraukos į profesionalų ringą sugrįžęs E. Stanionis triumfavo Las Vegase (JAV).

29-erių lietuvis per dvylikos raundų dvikovą privertė kapituliuoti 37-erių venesuelietį Gabrielį Maestre'ą. Kaunietis apgynė Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pusvidutinio svorio kategorijos „Regular“ čempiono titulą.

Tai buvo jau penkiolikta iš eilės E. Stanionio pergalė.

„Compubox“ duomenimis, G. Maestre'as smūgiavo iš viso 802 kartus, lietuvis – 771, tačiau tikslą pasiekė 316 (41 proc.) Eimanto smūgių, o jo varžovo – 205 (25,6 proc.).

Ypač efektyvūs buvo E. Stanionio vadinamieji „jab'ai“ – jų mūsiškis pataikė 136 iš 359 (37,9 proc.), o G. Maestre'as – vos 53 iš 280 (18,9 proc.).

„Žinojau, kad nebus lengva, bet gal nesitikėjau, kad bus taip sunku. Mano pasiruošimas nebuvo pats lengviausias: atvykęs į JAV per treniruotę susižeidžiau ranką, trauma – nelabai rimta, bet skausminga. Du kartus leido vaistų, o po kovos ranka ištino kaip balionas“, – po varžybų interviu LRT teigė Eimantas.

Misija: Lietuvos boksininką į Las Vegaso ringą lydėjo treneris V. Bružas. / „Facebook“ nuotr.

LBF lūkesčiai

E. Stanionis tebėra tarp kandidatų į Lietuvos rinktinę, dalyvausiančią Paryžiaus olimpiadoje.

Tačiau mūsų šalies boksininkai kol kas neturi nė vieno kelialapio į žaidynes.

Paskutinis šansas tai padaryti – gegužės 24–birželio 2 d. Tailando sostinėje Bankoke vyksiantis pasaulio atrankos turnyras.

Per treniruotę susižeidžiau ranką, trauma – nelabai rimta, bet skausminga. Du kartus leido vaistų.

Atrankos varžybos Italijoje mūsiškiams (dalyvavo dvi moterys ir penki vyrai) buvo itin nesėkmingos – nė vienas nenužygiavo iki pusfinalio.

Lietuvos bokso federacija (LBF) yra deklaravusi planą – iškovoti du ar tris olimpinius kelialapius, o vienas lūkesčių – kad į Bankoko ringą žengtų ir E. Stanionis.

„Labai noriu dalyvauti Paryžiaus žaidynėse, bet viskas priklausys nuo mano kovų profesionalų ringe grafiko ir ikiolimpinių atrankos varžybų tvarkaraščio“, – yra sakęs WBA pasaulio čempionas.

Debiutas: E. Kareckaitė (dešinėje) UFC kovų narve nežymiai nusileido vyresnei varžovei. / „Scanpix“ nuotr.

Pralaimėjo brazilei

25-erių kaunietė E. Kareckaitė, pernai rudenį pasirašiusi sutartį su prestižine mišrių kovos menų (MMA) organizacija UFC, gegužės 4-ąją debiutavo Rio de Žaneiro arenoje „Farmasi“.

Lietuvė (svorio kategorija iki (56,7 kg) išmėgino jėgas su 31-ų brazile Dione Barbosa ir pralaimėjo jai (teisėjų vertinimai – 28:29, 28:29, 28:29).

Pirmą raundą daugiau ir tiksliau smūgiavo D. Barbosa. Vėliau Ernesta neapsigynė nuo brazilės spyrio, tačiau neleido jai visiškai perimti iniciatyvos. Trečiame raunde E. Kareckaitės atakos viena po kitos buvo sėkmingos, bet to neužteko.

„Kartais švenčiame pergales, kartais mokomės. Šiandien buvo ne mano vakaras, tačiau išmokau visas pamokas – žinau, ką reikės pakeisti ruošiantis kitam išbandymui. Iš širdies dėkoju geriausiam treneriui Ignui Barysui, labai vertinu jo ir visos mūsų komandos pastangas, indėlį, kad galėjau būti čia. Ačiū visiems, palaikantiems mane“, – socialiniame tinkle rašė E. Kareckaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sportas ??? \\\\\.../////

Sportas ???  \\\\\...///// portretas
Gaidžių peštynės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių