Quantcast

Olimpiadoje nenuspėjama dvikova: galimas R. Meilutytės ir J. Jefimovos susitikimas?

  • Teksto dydis:

Paryžiaus Olimpiadoje – seniai matyta, nenuspėjama dvikova tarp Rūtos Meilutytės ir Julijos Jefimovos. Rusė neseniai patvirtino, kad norėtų dalyvauti žaidynėse, tiesa, su neutralia vėliava. Pasak Lietuvos plaukimo federacijos vadovo, toks scenarijus yra tik tikėtinas. Iš pradžių rusei dar reikia įvykdyti olimpinį normatyvą.

Praėjusiame dešimtmetyje įspūdingas tarpusavio dvikovas demonstravusios R. Meilutytė ir J. Jefimova vėl gali susitikti tame pačiame baseine.  

„Agresorių šalių atstovai gali papulti į Olimpines žaidynes. Tam turi laiko iki birželio 23 d. Jie galės dalyvauti po neutralia vėliava, ko mes nelabai norėtume. Taip pat jie negali dalyvauti komandinėse rungtynėse: estafetėse, duetuose ir už komandas“, – aiškino asociacijos „LTU Aquatics“ prezidentas Saulius Binevičius. 

J. Jefimova ilgą laiką praleido JAV. Pareiškusi, kad nori dalyvauti Olimpiadoje net ir su neutralia vėliava, sulaukė aštrios kritikos Rusijoje. Be to, pasak Lietuvos plaukimo vadovo, nežinoma, ar J. Jefimova apskritai pajėgi iškovoti kelialapį. Neaišku ir tai, ar R. Meilutytė sutiktų kovoti su šalies agresorės atstove.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Prieš Olimpines žaidynes Lietuvos plaukikai jėgas dar išbandys ir Europos čempionate. Tiesa, tiek R. Meilutytės, tiek kitos pajėgios Lietuvos plaukikės Kotrynos Teterevkovos jame nebus. Serbijoje vyksiančiame čempionate bus kovojama ir dėl papildomų kelialapių į žaidynes.  

„R. Meilutytė ir K. Teterevkova nusprendė tiesiai važiuoti į Olimpines žaidynes, nes šiuo metu turi normatyvus, matyt, laukia aukščiausių tikslų“, – teigė S. Binevičius. 

Šiuo metu olimpinius kelialapius yra iškovoję septyni Lietuvos plaukikai, tačiau mūsų šalies federacijos vadovas viliasi, kad sąrašas dar pailgės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uch

Uch portretas
kai susitiks senos draugės tai bus Kažkas

M

M portretas
Dopingo karalieniu dvikova

salin kacapus

salin kacapus portretas
pala, o kodel kacapu sportininkai bus ileidziami? tegul savo mesle plaukioja geriau jie.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių