Quantcast

Rekordinis sezonas – su lietuvišku antspaudu

Žydrūnas Ilgauskas per 12 metų Klivlande matė visko, bet tokio svaigaus "Cavaliers" skrydžio į NBA viršūnę sulaukė pirmą kartą.

Traumos formos negadino

Sezono balansas – 66 pergalės ir 15 pralaimėjimų. 39 pergalės per 40 mačų gimtojoje "Quicken Loans" arenoje. Ir savo aikštės pranašumas visuose atkrintamųjų varžybų etapuose iki pat finalo.

Visa tai – įspūdingiausio per istoriją Klivlando "Cavaliers" sezono faktai. Pirmadienį "kavalieriai" svečiuose 117:109 palaužė Indianos "Pacers" ir per paskutinį mačą jau atliks formalumus, nes užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojų laurus.

"Visi jautėmės alkani. Nuo pirmos sezono dienos nė akimirkos neleidome sau atsipalaiduoti ar paimti laisvą dieną. Viskas buvo puiku. Mus kankino traumos, bet kiti vaikinai visada buvo pasirengę užkamšyti spragas. Turėjome laiko ir pagaliau tapome tikra komanda", – po rekordinio sezono džiaugėsi Ž.Ilgauskas.

Lietuvis tradiciškai buvo patikimas ir solidus "Cavaliers" ginklas po krepšiais. Nors dėl įvairių traumų turėjo praleisti 17 mačų, per kitus Ž.Ilgauskas vidutiniškai rinkdavo 12,8 taško (47,2 proc. metimų), atkovodavo 7,5 kamuolio ir blokuodavo 1,3 varžovų metimo. Vidurio puolėjo arsenale šiemet atsirado naujas ginklas – tritaškiai. Iš toli lietuvis atakavo 38 kartus (vienu daugiau nei per 10 ankstesnių sezonų) ir 15 sykių buvo tikslus (39,5 proc.).

Be to, 33 metų lietuvis šį sezoną peržengė 10 tūkst. per karjerą pelnytų taškų ribą ir tapo "Cavaliers" atkovotų kamuolių ir blokuotų metimų rekordininku.

Sunkumai – priešakyje

Ir Ž.Ilgauskas, ir kiti "Cavaliers" žaidėjai, ir aistruoliai supranta, kad idealus reguliarusis sezonas bus greitai pamirštas, jei komanda nepatvirtins lygos favoritės statuso atkrintamosiose varžybose.

"Tai didelis žingsnis, bet tik vienas žingsnis. Į kiekvienas rungtynes ėjome kaip į paskutines. Tikiuosi, kad tokį pat užsidegimą ir ryžtą demonstruosime ir toliau", – kalbėjo naudingiausiu NBA sezono žaidėju iš anksto karūnuojamas "Cavaliers" vedlys LeBronas Jamesas.

"Kavalieriai" savaitgalį prasidedančiame Rytų konferencijos ketvirtfinalyje kovos su Detroito "Pistons". Tačiau, L.Jameso nuomone, sunkiausias barjeras bus titulą ginanti Bostono "Celtics" komanda.

"Drabužinėje paplojau žaidėjams ir visiems treneriams, bet dabar viskas prasideda iš naujo", – džiaugtis sau neleido treneris Mike'as Brownas, prieš dvejus metus jau atvedęs "kavalierius" iki NBA finalo.

Trūko stabilumo

Rimtų ketinimų pakovoti dėl NBA čempiono žiedo šiemet turi ir kitas lietuvis Linas Kleiza. Denverio "Nuggets" pirmadienį savo arenoje 118:98 sutriuškino Sakramento "Kings" ir užsitikrino Šiaurės Vakarų pogrupio nugalėtojų titulą.

54 pergales iškovoję "grynuoliai" pakartojo klubo rekordą ir galės jį pagerinti šiandien rungtynėse su Portlando "Trail Blazers".

Sezono pabaigoje vėl įsibėgėjęs L.Kleiza užvakar surinko 17 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Jam būnant aikštėje, "Nuggets" įmetė net 32 taškais daugiau nei varžovai.

Šį sezoną po 9,8 taško ir 4 atkovotus kamuolius rinkęs lietuvis sulaukė nemažai priekaištų dėl nestabilaus žaidimo. "Nuggets" trenerį George'ą Karlą vesdavo iš proto tai, kad vienose rungtynėse atletiškas puolėjas būdavo nesustabdomas, o kitose pradingdavo už komandos draugų nugarų.

Trečiajam lietuviui – Dariui Songailai – NBA sezonas baigsis šiandien rungtynėmis su "Celtics". Jei "burtininkai" vėl pralaimės, pakartos klubo pralaimėjimų antirekordą (63). Vos 19 pergalių iškovojusios "Wizards" vadovai jau kalba apie vasarą laukiančias neišvengiamas permainas. Nauju "Wizards" treneriu jau paskirtas patyręs specialistas Flipas Saundersas.


Šiame straipsnyje: NBAilgauskasKlivlando Cavaliers

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių