Quantcast

V. Žala žiemos ralį jau įveikė Estijoje

  • Teksto dydis:

„Trygg Racing“ komandos nariai, broliai Vaidotas ir Žygimantas Žalos dvi dienas praleido Estijoje, Otepaa apylinkėse. Šioje šalyje sportininkai bandė priprasti prie naujo automobilio, jį tinkamai susireguliuoti bei tobulino stenogramą.

Praėjusį sezoną Vaidotas išbandė keletą skirtingų šturmanų, tačiau tandemas su puikiai vienas kitą pažįstančiu broliu visgi yra geriausias pasirinkimas. Tai parodė ir paskutinysis praėjusių metų ralis, kai būtent su broliu Žygimantu pirmą kartą karjeroje V. Žalai pavyko laimėti ralį bendroje įskaitoje.

Per dvi dienas įveikę per 150 km lenktyniniu režimu broliai tobulino stenogramą, bandė automobilį ir, svarbiausia, gerino savo vairavimo įgūdžius. Vaidotui šioje srityje padėjo vienas greičiausių Estijos ralio lenktynininkų Egon Kaur. Egon negailėjo patarimų pakabos reguliavimo srityje bei padėjo Vaidotui tobulinti vairavimo įgūdžius. Broliai Žalos šiais metais persėdo į kitą automobilį – keletą metų buvę ištikimi „Subaru“ markei šiemet iškeitė ją į „Mitsubishi“.

„Tenka pripažinti, kad per dvi testų dienas kardinaliai pakeičiau savo vairavimo stilių. Tai buvo patys produktyviausi testai, kuriuos esu turėjęs per pastaruosius ketverius lenktynininko karjeros metus“, – grįžęs iš Estijos pasakojo V. Žala.

Sportininkas tikisi, kad tai teigiamai atsilieps jo rezultatams šių metų čempionate. Vaidotas liko patenkintas savo nauju pirkiniu. „Mitsubishi Lancer Evo IX“ tikrai yra labai greitas ir puikiai valdomas automobilis. Nors komanda pirko naudotą bolidą, sportininkai neturėjo prie ko prikibti – mechanikai puikiai atnaujino automobilį, tad teko atlikti tik keletą pakabos nustatymo pakeitimų.

„Šį savaitgalį pagrindinis mūsų tikslas bus susitvarkyti su pasikeitusia vairavimo strategija, o šturmanui – suspėti paskui mane. Tikiuosi mes būsime greitesni“, – sako Vaidotas Žala ir laukia visų gerbėjų savaitgalį Aukštaitijos apylinkėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių