Quantcast

„Sūduvos-Mantingos“ ekipa – per žingsnį nuo NKL finalo ketverto

  • Teksto dydis:

Marijampolės "Sūduva-Mantinga" atsidūrė per žingsnį nuo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto. Marijampoliečiai trečiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse namuose 79:67 (16:16, 24:17, 24:22, 15:2) nugalėjo Jonavos "Petrochemą" ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2-1.

Jonaviečiai rungtynes pradėjo šešiais taškais iš eilės, tačiau Maksimo Šustovo ir Pauliaus Petrilevičiaus taškai čia pat šeimininkus išvedė į priekį - 7:6. Neilgai trukus, po taiklaus Donato Sabeckio tolimo metimo sūduviečiai įgijo keturių taškų pranašumą, tačiau iškart į tai reagavę Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai atsakė tuo pačiu ir persvėrė rezultatą savo naudai - 12:13.

Pasak pranešimo, antrasis kėlinys prasidėjo aktyvesniu "Sūduvos-Mantingos" žaidimu - pastarieji laimėjo atkarpą 8:1 ir atitolo septynių taškų atstumu - 24:17. Tuo Suvalkijos sostinės ekipa neapsiribojo ir po dviejų iš eilės Mato Sapiegos tritaškių, šeimininkų persvara tapo dviženklė - 32:21. Tiesa, Jonavos krepšininkai nesutriko ir spurtavę 12:0 sugebėjo persverti rezultatą - 32:33.

Po ilgosios pertraukos varžovus nuo pirmųjų aikštės centimetrų pradėję spausti jonaviečiai padidino turėtą persvarą iki šešių taškų, tačiau po Petrilevičiaus ir Kvedaravičiaus taškų, skirtumas sumenko iki dviejų - 50:52. Vis tik netrukus "Sūduva-Mantinga" atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje - Lukas Grabauskas ir Ričardas Verbickas pataikė po tritaškį ir "Petrochemos" pranašumas išaugo iki devynių taškų (50:59). Tiesa, netrukus, daugiausiai taiklių baudų metimų dėka, marijampoliečiai sugebėjo sumažinti turėtą deficitą iki minimumo - 64:65.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo šeimininkų renesansu - sausakimšos Marijampolės arenos palaikomi sūduviečiai net šešias minutes į savo krepšį nepraleido nei taško, o patys pelnę aštuonis, įgijo septynių taškų persvarą - 72:65. Tylą Jonavos ekipos stovykloje nutraukė Lukas Grabauskas, tačiau kitoje aikštelės pusėje po sėkmingo Mariaus Valukonio reido ir Pauliaus Abramavičiaus tritaškio, "Sūduvos-Mantingos" pranašumas vėl tapo dviženklis - 77:67. Per likusį laiką Petrochema taip ir nesugebėjo pralaužti varžovų gynybos ir Giedriaus Žibėno auklėtiniai šventė užtikrintą pergalę - 79:67.

17 taškų prie pergalės prisidėjo Marius Valukonis, po 10 - Matas Sapiega, Paulius Kleiza ir Paulius Petrilevičius (15 atk. kam.).

Svečių gretose sėkmingiausiai žaidė Lukas Grabauskas (17 tšk.), Henrikas Vorotnikovas (13 tšk. bei 10 atk. kam.), Vytautas Pikalavičius (10 tšk. ir 11 atk. kam.) bei Ričardas Verbickas (9 taškai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

labas

labas portretas
Krepšinio fanai, išsakykite savo nuomonę ir padėkite Jus suprasti! :)) http://www.publika.lt/apklausa-15-5514102064935.html
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių