Quantcast

V. Ginevičius apie NKL aštuntfinalį: pralaimėti būtų nesąmonė

Kauno „Žalgirio“ jaunimas rodo charakterį. LKL čempionų dubleriai išlygino Nacionalinės krepšinio lygos aštuntfinalio rezultatą ir antradienį kupini ryžto stos į svarbų mūšį išvykoje su Jonavos „Petrochema“.

Patyrę šaltą dušą po pirmojo serijos iki trijų pergalių mačo, kai 57:68 svečiuose nusileido „Petrochemos“ komandai, žalgiriečiai savaitgalį savo salėje atsikirto kur kas labiau patyrusiam varžovui 71:68.

Sausakimšoje „Kaustos“ salėje kauniečiai ilgą laiką diktavo žaidimo ritmą. Tačiau pabaigoje jonaviškiai ne tik rezultatą išlygino, bet ir turėjo 12 sekundžių pergalei išplėšti, tačiau jų metimas iš po krepšio skriejo pro šalį, o „Žalgiris-2“ pergalę įtvirtino prie baudų metimų linijos stojęs Remigijus Miniotas.

Abiejuose mūšiuose jaunimui sumaniai vadovavo patyręs įžaidėjas Vidas Ginevičius. 36 metų veteranas prie pergalės prisidėjo 10 taškų, 5 rezultatyviais perdavimais ir  2 perimtais  kamuoliais. Snaiperis, pataikęs ne vieną tritaškį, rezultatyvumu nusileido tik Pauliui Valinskui, surinkusiam 23 taškus.

Jei žalgiriečiams pavyktų laimėti šią seriją, ketvirtfinalyje jų lauktų antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

- Antrosios NKL aštuntfinalio rungtynės susiklostė visai kitaip nei pirmosios. Ar tai lėmė namų sienos?

- Tiesiog taip sutapo, kad namuose sužaidėme geriau. Abi komandos yra panašaus pajėgumo, tik pas mus žaidžia jaunimas. Daugelis jų nėra patyrę atkrintamųjų varžybų skonio. Vaikinams tai – pirmas aštuntfinalis tokiame lygyje, tad ir jų žaidimas nėra stabilus. Natūralu, kad ir rankos padreba, ir jaudulio yra.

- Jūsų varžovai apibūdinami kaip agresyvi, kietai besiginanti komanda. Ar jonaviškiai patvirtino jiems skirtus epitetus?

- Agresyvumo iš jų neatimsi. Jie visą sezoną taip žaidžia: eina, lipa, griūna, kaunasi dėl kiekvieno kamuolio. Tarsi neturėtų ko prarasti. Tačiau mes įrodėme, kad „Petrochema“ mums – įkandama. Mes ir reguliariajame sezone kiek su jais žaidėme, tiek pirmavome, bet vis pritrūkdavo geros pabaigos. Ir laimėtame mače šeštadienį pirmavome 10 ar 12 taškų, bet ar neatlaikėme įtampos, ar dar kažkas, bet persvarą iššvaistėme. Reikia žiūrėti vaizdo įrašus ir analizuoti.

- Trečiąsias, galbūt lemiamas, rungtynes žaisite nedidukėje Jonavos sporto centro salėje, kur žiūrovų spaudimas itin juntamas. Ar esate tam pasirengę?

- Rungtynės bus karštos. Žiūrėsime, kaip reaguos mūsų jaunimėlis. Salė maža, žiūrovų prisigrūda. Jie švilpia, šaukia. Aš į tai nelabai kreipiu dėmesį, o jaunimui sunkiau.

- Kiek žinau, pačiam Jonavos klubas yra išskirtinis. Ar jaučiate jam sentimentų?

- Be abejo. Juk Jonavoje aš pradėjau savo profesionalo karjerą. Malonu, kad ten kai kas mane ir atpažįsta, prisimena.

- Kad ir kaip būtų, sentimentus antradienį teks nuvyti į šalį. Tikriausiai nenorėtumėte, kad sezonas jums baigtųsi jau kovo viduryje?

- Būtų nesąmonė (juokiasi – Red.). Būtų smagu peržengti bent pirmąjį barjerą. Ir jaunimui tikrai praverstų daugiau tokių pamokų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių