Quantcast

Urologas: nėra jokių saugių ir efektyvių metodų visam laikui pasididinti penį

  • Teksto dydis:

Testosteronas yra vyrams itin reikalingas hormonas. Palaikant tinkamą šio hormono pusiausvyrą, jis teigiamai paveikia vyriškumą, seksualinį pajėgumą ir sėklos kokybę. Atrodytų logiška, kad testosteronas gali  būti sietinas su penio augimu. Iš dalies tai tiesa, tačiau tik paaugliams, suaugusiems vyrams hormonas veikia šiek tiek kitaip.

Testosteronas, kuris yra gaminamas sėklidėse, atlieka kritinį vaidmenį vyrų libido, intymių organų vystymosi ir augimo procese, rašoma menshealth.com.

„Vaisingumas išsivysto tada, kai sėklidės ir penis pasiekia suaugusio vyro stadiją“, – aiškino gydytojas urologas, reprodukcijos specialistas Jaminas Brahmbhattas.

Testosteronas ypač veiklus būna paauglystėje, tačiau hormono kiekiai baigiantis paauglystei dažniausiai žymiai nukrenta. Svarbu suprasti, kas vyrų organizme vyksta po to.

Ar penis vis dar auga?

Ne. Kai baigiasi aktyvioji testosterono fazė paauglystėje, seksualinis vystymasis būna baigtas. Dažniausiai varpos galutinį dydį nulemia genetika.

„Kai gimstame, šis rodiklis jau būna nuspręstas“, – teigė gydytojas J. Brahmbhattas.

Kai baigiasi penio augimo fazė, nesvarbu, ar organizme bus didesnis ar mažesnis kiekis testosterono, varpos dydžio tai nebepakeis. Tai apima visokio dydžio varpas. Jutos Medicinos universitete atliktas tyrimas parodė, kad penio dydis iš tiesų neturėjo jokios sąsajos su testosterono kiekiu suaugusių vyrų organizme.

Nėra jokių saugių ir efektyvių metodų visam laikui pasididinti  penį.

Indianos universiteto Kinsey Institutas pabrėžė, kad penis yra sudarytas iš minkštų audinių, o ne iš raumens, tad jo papildomai užauginti niekaip nepavyks.

„Nėra jokių saugių ir efektyvių metodų visam laikui pasididinti  penį“, – tvirtino daktaras J. Brahmbhatt.

Nors paauglystėje varpos vystymuisi testosteronas lemia labai daug, suaugusiems jis jau nieko nepakeis. Svarbu pabrėžti, kad preparatai, kurie žada padidinti penio ilgį ar plotį, gali būti žalingi. Nėra žinoma, ar tokiuose vaistuose nėra kenksmingų ingredientų, kurie galėtų rimtai pažeisti sveikatą. Negana to, jie paprasčiausiai neveikia.

Pasak Harvardo Medicinos mokyklos, dirbtinai sukeltas testosterono kiekis organizme gali pabloginti sėklos kokybę, sukelti impotenciją, širdies ligas, nuotaikos svyravimus, aukštą kraujospūdį, kepenų ligas, pažeisti prostatą, padidėja nemigos, spuogų ar svorio augimo tikimybės.

Ar testosteronas lemia ilgį?

Ne. Neseniai Stanfordo universitete atliktas tyrimas parodė, kad per pastaruosius 29 metus vidutinis erekcijos būsenos penio ilgis išaugo 24 proc. Mokslininkai spėja, kad tai nulėmė ne padidėjęs testosterono kiekis vyrų organizme. Priešingai, pasaulio lygmeniu testosterono kiekis vyrų organizme sumažėjo. Kol kas keliama teorija, kad varpų dydžio augimą sukėlė neigiami aplinkos faktoriai, pavyzdžiui – oro tarša. Tačiau kol kas tikslaus atsakymo nėra, tam reikia papildomų tyrimų.

Ką daryti, jei vyras nepatenkintas dydžiu?

Natūralu, kad vyrams šis klausimas dėl varpos dydžio rūpi. Svarbiausia suprasti tai, kad varpos dydis nėra svarbiausias. Svarbiau, kaip ji veikia. Jei pastebėjote, kad jūsų pasididžiavimo išvaizda ar funkcionalumas pasikeitė (atsirado dėmės, gumbai, išlinkimai), būtinai susisiekite su gydytoju.

„Būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju“, – primygtinai rekomendavo J. Brahmbhattas.


Šiame straipsnyje: varpapenistestosteronashormonai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodė, nėra ?

Kodė, nėra ? portretas
Kas dvi savaites ikiši į avilį su bitėm. Efektas laikosi 2/3 savaites.

Uzbekas \\\\\.../////

Uzbekas  \\\\\...///// portretas
Siūlyčiau "išako" (asilo) prisisiūti,nors asilas durbas,bet jo "člienas" oho,ho ir dirbti nereiks,tik po kurortus važinėti.

nesiskundžiantis

nesiskundžiantis portretas
Ką turiu- tuo duriu...Turint galvą ant pečių, padidinimų nereikia
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių