Quantcast

Kokią žymę pagrobimas paliks 9-metės gyvenime?

  • Teksto dydis:

Šiandien visa Lietuva šypsosi – praėjus kelioms dienoms po dingimo, 9-metė rasta gyva. Ir tai, be abejo, svarbiausia žinia. Kokie galėjo būti jos pagrobėjo motyvai ir kokį pėdsaką tai paliks 9-metės gyvenime?

Po Lietuvą apskriejusios džiaugsmingos žinios, kad pagrobta mergaitė buvo rasta gyva ir sveika, kylantys klausimai ir spėlionės nesibaigia. Paaiškėjo, kad įtariamasis filmų scenarijų primenantį pagrobimą suplanavo iki menkiausių detalių. Kad įkalintų mergaitę, net pasiruošė nusikaltimo vietą – įsirengė patalpas garaže.

Kad mūsų šalyje kada nors būtų įvykęs panašaus pobūdžio nusikaltimas, neatsimena ir vaikų psichiatras Linas Slušnys. O kokį pėdsaką tai paliks 9-metės gyvenime?

Anot L. Slušnio, devynerių metų vaikas puikiai suvokia pagrobimo faktą, todėl išgyvena baimę ir didelį stresą. Tačiau, kaip ir kada po kelias dienas trukusio siaubo galima ir vėl gyventi pilnavertį gyvenimą?

„Tyrimai rodo – jei sėkmingai dirbsime su tokiu vienkartiniu atveju, ir, jei vaikas gyvens be didelių sukrėtimų ir stresų, toks atvejis labai gilaus pėdsako nepaliks“, – sakys laidoje L. Slušnys, tačiau netrukus pridės, kad mergaitė, be abejo, tą atsimins visą likusį gyvenimą.

Kodėl sulaikytas 42-ejų metų įtariamasis ryžosi pagrobti mažametį vaiką? Kokiu tikslu jis mergaitę apskritai įkalino? Ką apie tai galėtų pasakyti panašius atvejus patyrę tėvai? Galiausiai, kas padėtų mūsų vaikus nuo tokių traumų apsaugoti ateityje? Visa tai – jau šį vakarą.

Antroji laidos tema – kvapą gniaužiantys politikų pirkiniai. Ne kartą girdėjome, kaip politikai, o ypatingai – Seimo nariai – skundžiasi dėl menkų savo algų. Neva, į Seimą eina tiesiog iš pašaukimo. Visgi, kai kuriems jų atlygis, pasirodo, netrukdo įsigyti įspūdingų pirkinių. Pavyzdžiui – būstų labiausiai viliojančiuose Europos kurortuose.

Tad kol daugelis iš mūsų svarstome, ar šiemet pavyks pasilepinti atostogomis Lietuvos pajūryje, kiti savo ruožtu planuoja ir kur kas prašmatnesnes atostogas. Pavyzdžiui, naujausias užjūrio naujakurys Antanas Matulas, 2022-aisiais metais įregistravo butą Ispanijoje net už 65 tūkstančius eurų!

„Radome 49 kvadratų apartamentus už 65 tūkstančius, su požeminiu garažu. Išeini į gatvę ir už 700 metrų matosi jūra. Vienas kambarys ir vienas miegamasis, uždara teritorija, dideli vieno aukšto apartamentai. Pagrinde ten gyvena skandinavai, anglai. Kiemo viduryje – baseinas, tai geriau ir nereikia“, – apie vis dar žvilgantį savo pirkinį šio trečiadienio laidoje pasakos politikas.

Tačiau „TOP 3“ komanda šį vakarą atskleis, kad Seime tokiu kolegos pirkiniu patenkinti tikrai ne visi. Ar apartamentai Ispanijoje skirti tik atostogoms? O gal, nelaimės atveju, tokie politikų būstai – pabėgimo planas nuo karo? Visi atsakymai – šio vakaro laidoje.

Taip pat žiūrovai pamatys ir jau daugelio apkalbėtą, neseniai praūžusią „Auksinių gaublių“ ceremoniją. Ar pastebėjote čia šokiruojančią, moters lytiniais organais puoštą suknelę? Ką tuo norėta pasakyti? Ir ką apie tai galėtų pasakyti etiketo žinovas Giedrius Drukteinis?

Laida „TOP 3“ – pirmadieniais-ketvirtadieniais, 21 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam-ops

tam-ops portretas
parazitu-parazite! tu turintis panasus i zmogaus iskamsa turi drasos tik per komentarus rasineti izeidinejimus mergytei,kurios gyvenimas tik prasidejo,tai neissiskleides pumpuras,o stiebelis jau palauztas tokiu issigimeliu,kaip ir pats,gaila kad atpildo sulauksit tik kitame pasaulyje,nes zemeje nera jokio teisingumo

Anonimas

Anonimas portretas
Žiūrint,kas 9-tei padaryta,tokia žymė ir liks .Viskas nuslėpta,tėvai irgi nežinia kas tokie.Nors pradžioje tai labai paviešinta buvo,gal netikėta kad bus surasta.

ops

ops portretas
Jokios žymės nepaliks. Mergaitė nesijautė pagrobta, žinojo kur eina. Matyt susirašė internete. Na vyro kaltės tai nemažina. Čia tiesiog antras Kedys ir antra Stankūnaitė. O kad mergaitė visai vaikas, tai šiais laikais vaikščioti ir dul.kin.tis kai kurie vaikai pradeda vienu metu.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių