Quantcast

Pagalbos linijos norintiems mesti rūkyti veiklos mėnuo: 28 proc. jau numatė konkrečią metimo dieną

  • Teksto dydis:

Nacionalinė metimo rūkyti pagalbos telefoninė linija skaičiuoja per pirmąjį veiklos mėnesį sulaukusi 365 asmenų skambučių. Konsultacijų metu 97 asmenys jau pasirinko konkrečią dieną, kada mes rūkyti. 

„Džiaugiamės, kad susidomėjimas 1819 linija neblėsta, tad akivaizdu, jog norintys atsikratyti šio žalingo įpročio ne tik ieško pagalbos, bet ją ir suranda. Konsultacijos vyksta konkrečiai ir kryptingai. Per pirmąjį mėnesį net 28 proc. paskambinusiųjų jau numatė konkrečią dieną, kada mes rūkyti“, – sako Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.

Įkurdamas šią liniją Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas įgyvendina vieną iš Pasaulio sveikatos organizacijos Tabako kontrolės pagrindų konvencijos rekomenduojamų priemonių, skirtų priklausomybės nuo tabako nutraukimui. Projektas finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis.

Projekto koordinatorė Elžbieta Motūzaitė pažymi, kad prieš atidarant liniją buvo planuojama per metus sulaukti 2000 skambučių arba 167 skambučių per mėnesį, tačiau šiuo metu jų sulaukiama dvigubai daugiau, todėl nepavykus prisiskambinti iš pirmo karto ragina nenuleisti rankų.

„(...) norime patarti visiems, kuriems nepavyko prisiskambinti iš pirmo karto, kad yra galimybė užsisakyti perskambinimą. Kol kas vienu metu dirba 2 konsultantai, pasitaiko, kad jie negali atsiliepti iš karto, nes vienu metu kartais skambina daugiau nei du suinteresuoti asmenys. Tad Konsultantas pats jums paskambins, kai tik bus laisvas“, – pataria Elžbieta Motūzaitė.  

ELTA primena, kad metimo rūkyti pagalbos liniją veikti pradėjo vasario pradžioje. Į ją paskambinę asmenys turi galimybę gauti penkias konsultacijas, kurių metodika sudaryta atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas.

Pažangos projektas „Nacionalinė metimo rūkyti pagalbos telefoninė linija“ bus vykdomas iki 2029 m. pabaigos. Jis finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GAILA

GAILA portretas
KAD TAM TOS LĖŠOS NAUDOJAMOS.TAI NE LIGA. OTUOS PINIGUS SKIRTŲ TIKROMS LIGOMS GYDYTI.TIKRAI NEPRITARIU.

Jonas

Jonas portretas
Labiausiai atgrasyti nuo rukymo turėtu kaina tad būtina pranešti apie visas žinomas skiles kur stumdo kontrabandini mėšlą,tris dienas neperki ir tavo kišenėje jau penkiolika euru,tad taip tempti norisi kuo ilgiau skaičiuojant gaunama pelna sau o ne nuodų pardavėjams!

Kuo

Kuo portretas
daugiau sąsajų su datom - tuo mažiau šansų mesti rūkyti. Aš norėjau pradėti rūkyti - išbandžiau visą LT parduodamų cigarečių asortimentą ir dar tuo pačių ir baltarusiškas kontrabandines. Atsakingai pareiškiu, kad iš visų cigarečių iš varganos bėdos galima rūkyti nebent raudoną klasikinį Marlboro ir geltoną Camel. Viskas kitkas - tai totali nelaimė, chemijos pripumpuotos atliekos, šiukšlės, sprogdinti tabako lapai, kas nieko bendro neturi su tabaku ir gera cigarete. Apie baltarusiškas apskritai patyliu - tokio džiovinto arklių mėšlo dar paieškoti reiktų. Taigi po 3 mėnesių bandymo pradėti rūkyti eksperimentus nutraukiau, nes rūkydamas norėčiau jausti malonumą, o ne pasišlykštėjimą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių