Quantcast

Kada žmogui reikalingas elektrinis širdies stimuliatorius?

  • Teksto dydis:

Būna atvejų, kai žmogus nejaučia sveikatos problemų, tačiau gydytojai, įvertinę jo širdies kardiogramą ir kitus tyrimus, gali nustatyti, kad jam reikalingas elektrinis širdies stimuliatorius, aiškina Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Širdies aritmijos sektoriaus vadovas Arnas Puodžiukynas.

„Kartais žmogus pradeda jausti, kad jam negerai, kad jam silpna, svaigsta galva, nėra jėgų, kartais gali atsirasti net sąmonės pritemimai ar net jos netekimo epizodai. Tokiais atvejais reikalinga medicininė pagalba. Retesniais atvejais yra būklės, kurių pats žmogus gali net nejausti, tačiau pagal kardiogramą, tyrimų duomenis galima įvertinti, kad jam gresia tam tikras pavojus. Ir kartais tokiais atvejais yra implantuojami elektriniai širdies veiklą reguliuojantys prietaisai žmonėms, kurie lyg ir nieko blogo nejaučia“, – aiškina gydytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tarp kitko

tarp kitko portretas
..jau dvylikti metai draugauju su EKS...

AČIŪ!

AČIŪ! portretas
Tai patyriau 2005 metais gruodžio vidury, šeštadienį Megoje, pasijutau lyg esi girtas, grįžus namo 3 kartus supykino, žmona iškvietė šeimos gydytoją (tuo laiku šeimos gydytoja gyveno tame pačiame name) o jį apžiūrėjus greitąją. Po poros valandų viskas praėjo be jokios ampulės ar tabletės ir iš Kauno Klinikų autobusu grįžau namo. Po kelių dienų atvykau pas A.Puodžiukyną, padarė tyrimus ir pasakė jog reikalingas stimuliatorius, taip po 2 mėnesių įstatė stimuliatorių malonus, nustabus profesorius, daktaras Petras Stirbys - AČIŪ!

bravo

bravo portretas
lenkiuosi,daktaras Šleikis mano vyrui šia vasara l.sekmingai inplantavo stimuliatoriu,aukščiausias pilotažas,žavejausi musu medicina,reanimacijos personalo darbu.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių