Quantcast

Karinis sraigtasparnis į Kauno transplantacijos centrą skraidino donoro organą

Karinis sraigtasparnis pirmadienio rytą į Kauno transplantacijos centrą pristatė donoro organą.

Kaip Pranešė Lietuvos kariuomenė, sraigtasparnis „Mi-8T“ pakilo iš Kaune, Aleksote, esančio 2-ojo paieškos ir gelbėjimo posto ir pasiekė Pajuosčio aerodromą Panevėžio rajone. Čia paimta gydytojų komanda kartu su donoro organu atskraidinta atgal į 2-ąjį paieškos ir gelbėjimo postą.

Transplantacijos biuro Komunikacijos skyriaus vedėjas Mantas Banys BNS patikslino, kad organas buvo pristatytas į Kauno transplantacijos centrą.

„Paties organo negalime paviešinti dėl asmens duomenų apsaugos“, – pridūrė M. Banys.

Pasak jo, organas į Pajuosčio aerodromą su gydytojų palyda pristatytas iš donorinės ligoninės Vilniaus regione, bet konkrečios įstaigos ar miesto transplantacijos biuras neįvardija.

„Lietuvos įstatymai draudžia paviešinti, kas yra donoras, recipientas. (...) Vengiame kažką sukonkretinti, todėl šiuo momentu nieko ir nesakome, tik kad (organas pristatytas – BNS) į Kauno transplantacijos centrą“, – kalbėjo M. Banys.

Anot Lietuvos kariuomenės, nusileidęs orlaivis ir toliau tęsia budėjimą.

Donoro organų pergabenimas yra viena iš kariuomenės taikos meto užduočių. Karinės oro pajėgos donorų organus pergabena pagal bendradarbiavimo sutartį su Nacionaliniu transplantacijos biuru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas 74

Arturas 74 portretas
Ir koks čia stebuklas? Daugiau neturyte apie ką rašytį?

?

? portretas
ar ne laikas lietuvai isigyt kiek maziau kainuojanti sraigtasparni nei sitas kuro rijikas?

Karma

Karma portretas
Ne tik komoje,bet ir insultas,mirusios smegenys ir pan.,ar tikrai jie sugeba tai nustatyti? Tai gal jie yra "dievai"O insultas ar neišgydomas,kodėl tada nedaryta operacija ?!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių