Quantcast

Kaune vyks kamieninių ląstelių tyrimams skirta mokslinė konferencija

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kaune prasideda kamieninių ląstelių tyrimams skirta mokslinė konferencija, kurioje bus nagrinėjamos šios gydymo technologijos etiniai ir teisiniai aspektai.

Renginio metu žymūs Lietuvos ir užsienio mokslininkai bei teisininkai skaitys pranešimus, susijusius su žmogaus kamieninių ląstelių terapijos lūkesčiais ir realybe, atliktais tyrimais bei jų perspektyvomis, teisiniu reglamentavimu.

Konferencijoje, kurią rengia Lietuvos sveikatos mokslų ir Mykolo Riomerio universitetai, bus nagrinėjami teisiniai ir etiniai produktų, kurių sudėtyje yra kamieninių ląstelių, gamybos aspektai.

"Kylančių klausimų apžvalga rodytų, kad kamieninių ląstelių tyrimų bei jų klinikinio panaudojimo klausimai yra kompleksiniai, tarpdisciplininiai, o juos sprendžiant turi aktyviai dalyvauti tiek medicinos mokslo atstovai, tiek teisininkai, bioetikos specialistai bei pacientai. Planuojama, kad rengiamas susitikimas ir taps tokių diskusijų bei dalijimosi patirtimi vieta", - mano viena iš renginio organizatorių, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Mokslo prorektorė profesorė Vaiva Lesauskaitė.

Kaip teigia organizatoriai, gydymas kamieninėmis ląstelėmis tampa globalia industrija, vyksta vadinamasis gydymo kamieninėmis ląstelėmis turizmas: Europos Sąjungos (ES) piliečiai gydymo ieško už ES ribų. Tokio gydymo rezultatai nėra sistemiškai analizuojami ir skelbiami, neskelbiamos ir gydymo kamieninėmis ląstelėmis komplikacijos. Dėl to kyla objektyvios informacijos poreikis, kuris pacientui leistų pasirinkti saugius, moksliškai pagrįstus gydymo metodus.

Mokslinė konferencija turi pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginio statusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių