Quantcast

Mirė vyras, kuriam pirmą kartą buvo persodintas modifikuotas kiaulės inkstas

Praėjus beveik dviem mėnesiams po operacijos, mirė pirmasis pasaulyje pacientas, kuriam buvo persodintas kiaulės inkstas.

Kovo mėnesį Masačusetso bendrojoje ligoninėje 62 metų Rickui Slaymanui, sirgusiam paskutinės stadijos inkstų liga, buvo persodintas genetiškai modifikuotas kiaulės inkstas.

Operacija buvo svarbus ksenotransplantacijos, organų ar audinių persodinimo iš vienos rūšies į kitą, etapas, mėginant spręsti pasaulyje jaučiamą organų trūkumą, tuo metu sakė ligoninė. R. Slaymano mirtis nesusijusi su transplantacija, šeštadienį pranešė ligoninė.

R. Slymano šeima pareiškė liūdesį dėl staigios jo mirties, tačiau pridūrė, jog guodžia tai, kad jis įkvėpė tiek daug žmonių. Šeima pareiškė dėkingumą jį globojusiai medikų komandai. „Jų didžiulės pastangos vadovaujant ksenotransplantacijai suteikė mūsų šeimai dar septynias savaites su Ricku, prisiminimai iš to laiko išliks mūsų mintyse ir širdyse“, – sakoma šeimos pranešime.

Kiaulės inkstas buvo paimtas iš genetiškai modifikuotos kiaulės, kenksmingi kiaulių genai buvo pašalinti ir pridėti kai kurie tikri žmogaus genai siekiant pagerinti jų suderinamumą. Mokslininkai taip pat aktyvavo kiaulės donorės endogeninius retrovirusus, kad pašalintų infekcijos riziką žmogui.

Ligoninė pareiškė esanti „labai nuliūdusi“ dėl R. Slaymano mirties ir pridūrė, kad „nėra jokių požymių, jog tai buvo neseniai jam atliktos transplantacijos rezultatas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek laiko pratempe ?

kiek laiko pratempe ? portretas
3 dienas ? savaite ?

niekas

niekas portretas
o ar humaniska keuliena valgyti bet kemsat net ausis linksta........

Tai

Tai portretas
Nehumaniška kiaules atžvilgiu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių