Quantcast

Užsikrėtusios žiurkės įkandimas tualete vyrui baigėsi liūdnai: atsidūrė reanimacijoje

Kanados miesto Monrealio gyventojas atsidūrė reanimacijoje, kai jį užpuolė leptospirozės sukėlėju užsikrėtusi žiurkė.

Apie tai praneša livescience.com.

76-erių metų vyras savo tualete pastebėjo žiurkę ir pabandė ją paimti į rankas. Tačiau žiurkė įkando jam į pirštus. Vyras kreipėsi į gydytojus, jam suteikė pirmąją pagalbą ir paskiepijo nuo stabligės.

Praėjus 18 dienų vyras vėl pateko į ligoninę. Nors tuo metu žaizdos pirštuose buvo beveik sugiję, jis jautėsi vis prasčiau. Pagyvenusiam vyrui pakilo temperatūra ir kelias dienas skaudėjo galvą bei pilvą.

Gydytojai atkreipė dėmesį į paciento sumažėjusį kraujospūdį ir padidėjusį širdies plakimą. Kraujo tyrimai parodė, kad jam sumažėjęs trombocitų skaičius kraujyje, pastebimi inkstų pažeidimo požymiai.

Netrukus vyrui atsirado sepsio simptomai, taip pat poliorganinis (kelių organų) nepakankamumas. Todėl ligonį teko guldyti į reanimacijos palatą.

Kraujo ir šlapimo tyrimai parodė, kad pacientas serga sunkia leptospirozės forma. Kadangi šios pavojingos infekcinės ligos sukėlėjais laikomi graužikai, tikriausiai vyras užsikrėtė nuo žiurkės įkandimo.

Kanadiečiui išrašė antibiotikų, taip pat vaistų inkstų gydymui. Po kelių dienų jo sveikata pagerėjo, ligonis paliko reanimacijos palatą.

Apie šį ligos atvejį buvo aprašyta ir medicinos žurnale „Canadian Medical Association Journal“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik naujienose iš vakarų

Tik naujienose iš vakarų  portretas
Tu gali pasiskaityti apie žiurkes, uteles,blakes taip vadinamoje vakarų civilizacijoje.

žiurkė

žiurkė portretas
nekalta, kaltas pats nelaimėlis, kad tiek įsiutino žiurkę, kad ši nebeištvėrė ir įkando.

Pykts

Pykts  portretas
Nu, bet ir kvailumas - imti žiurkę į nagus. Žiurkės gali net katiną paskersti, jei jų yra daug. Čia, matyt, kvaištelėjęs tuščių graužikų spąstų aktyvistas pasitaikė. Jei pūkuotas, tai minkštas ir gražus, nors prie šiknos dėk.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių