Quantcast

Ambasadorius: Ukrainos asociacijos sutarties su ES ekonominę dalį reikia peržiūrėti

Europos Sąjungos ir Ukrainos asociacijos sutarties ekonominė dalis nepasirašoma, nes reikia ją papildomai peržiūrėti, interviu "Verslo žinios" sako Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka.

"Ekonominė dalis, kuri dar yra vadinama Laisvosios prekybos sutartimi, reikalauja papildomos peržiūros, atsižvelgiant ir į tas naujas realijas, kurios per pastarąjį pusmetį jau yra pasikeitusios nuo Vilniuje įvykusio Europos Sąjungos Rytų partnerystės susitikimo, kuriame turėjo būti sudėti parašai, bet taip neįvyko dėl visiems žinomų priežasčių. Bet norėčiau atkreipti dėmesį, kad Europos Komisijos iniciatyva pastaruoju metu sumažinti ar išvis panaikinti 98 proc. muitų tarifų, taikomų Ukrainos prekėms. Tai iš esmės irgi yra bent dalinis laisvosios prekybos įteisinimas. Apskaičiuota, kad per metus toks Europos Sąjungos sprendimas leis ukrainiečių verslininkams sutaupyti iki 0,5 mlrd. eurų", - dienraščiui teigė ambasadorius.

Paprašytas apibūdinti dabartinę ekonominę padėtį Ukrainoje, V.Žovtenka ją apibūdino kaip nelengvą:"Nelengva. Ir, matyt, dar kurį laiką bus gana sunku. Bet visada žmonės turi matyti, kad stengiamasi situaciją keisti, stengiamasi ją pagerinti -jeigu ne iškarto, tai bent po kokio nors apčiuopiamo, realaus laikotarpio".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių