Quantcast

E. Monizas: Lietuva – pavyzdys energetinės nepriklausomybės siekiančioms valstybėms

  • Teksto dydis:

JAV energetikos sekretorius Ernestas Monizas (Ernestas Mounizas) sako, kad Lietuvos patirtis yra pavyzdys kitoms energetinės nepriklausomybės siekiančioms valstybėms, kurios sprendžia energetinio saugumo problemas.

Tai jis sakė susitikime su Lietuvos energetikos ministru Roku Masiuliu. Dalyvaudamas Atlanto Tarybos Energetikos ir ekonomikos viršūnių susitikime Stambule R.Masiulis susitiko su JAV energetikos sekretoriumi, pranešė Energetikos ministerija.

Ministras pristatė Lietuvos pasiekimus energetikuos sektoriuje, kurie prisideda prie Baltijos regiono ir visos Europos energetinio saugumo.

Nuo trečiadienio iki penktadienio vykusiame 6-ajame Atlanto Tarybos Energetikos ir ekonomikos viršūnių susitikime aptartos pasaulinės energetikos raidos kryptys, kylantys iššūkiai Europos ir kitų regionų energetiniam saugumui.

Specialiai ministrams skirtoje sesijoje ministras R.Masiulis pristatė Lietuvos pasiekimus užtikrinant energetinį saugumą Lietuvos ir regioniniu mastu - dujų tiekimą diversifikuojantį SGD terminalą Klaipėdoje, statomas elektros jungtis į Lenkiją ir Švediją. Visi sesijos dalyviai pabrėžė energetinio saugumo svarbą, o Lietuvos atvejis buvo įvardytas kaip pavyzdys, kaip reikia spręsti energetines problemas.

Energetikos ministras R.Masiulis taip pat susitiko su Turkijos energetikos ir gamtinių išteklių ministru Taneru Yildizu, su kuriuo aptarė bendradarbiavimo energetikos srityje perspektyvas.

Atlanto Taryba, įkurta 1961 metais, tapo forumu pasaulio lyderiams aptarti globalias problemas. Atlanto Tarybos aukšto lygio energetikos ir ekonomikos susitikimuose dalyvauja pasaulio politikos, tarptautinių korporacijų, nevyriausybinių organizacijų ir kiti lyderiai. Susitikimuose aptariami svarbiausi energetikos, ekonomikos, politikos ir kiti klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių