Quantcast

EIMIN skiria beveik 35 mln. eurų projektų įgyvendinimui

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skiria beveik 35 mln. eurų finansavimą 35 projektams, numatomiems įgyvendinti Vidurio ir vakarų Lietuvos regione, pagal priemones „Inopažanga“ ir „Inobranda“.

„Daugiau kaip 130 verslų pateikė inovatyvių idėjų, kurių vertė – beveik 115 milijonų eurų. Įsipareigojame padaryti viską, kad visos teigiamai įvertintos paraiškos būtų finansuojamos. Lėšų tam rasime, liko tik gauti Europos Komisijos patvirtinimą“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ministerija nurodo, kad pirmuoju etapu finansavimas pagal priemones „Inopažanga“ ir „Inobranda“ skirtas 35 projektams. 23 pažangių inovatorių projektams paskirstyta beveik 20 mln. eurų, o 12-ai brandžių inovatorių projektų skirta beveik 15 mln. eurų.

Projektai bus finansuojami sveikatos ir biotechnologijų, naujų gamybos procesų, medžiagų ir technologinei informacinių ir ryšių technologijų srityse. Daugiausiai projektų bus įgyvendinama Kauno apskrityje.

Taip pat planuojama skirti papildomą beveik 80 mln. eurų sumą dar beveik 100-ui teigiamai įvertintų reikšmingų projektų.

Inovatoriams skirtos priemonės „InoPažanga“ ir „InoBranda“ įgyvendinamos 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių