Quantcast

Pabrango mėsa: už kilogramą tenka mokėti beveik litu daugiau

Liūdna žinia tiems, kurie neišsiverčia be mėsos, – per mėnesį ūgtelėjo ir jautienos, ir kiaulienos kaina. Lietuvos ūkininkai ir prekybininkai tikina kainos nekėlę, o perdirbėjai sako, kad mėsa brango Europoje, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugelyje didžiųjų tinklų parduotuvių kilogramas šviežios mėsos atsieina keliasdešimčia centų ar litu brangiau nei prieš mėnesį.

Labiausiai per piniginę šis pokytis kirto tiems, kurie dairosi pigiausios mėsos, – anot prekybininkų, ji brango labiausiai.

Kilogramas pigiausios jautienos dabar kai kuriuose prekybos tinkluose atsieina 2 litais daugiau, kiaulienos – 0,5–1 lito.

„Šiemet iš perdirbėjų šviežią mėsą perkame daugiau kaip trečdaliu brangiau nei pernai.
Pastarąjį kartą tiekėjai pakėlė mums kainą šių metų vasario mėnesį”, – paaiškino „Maxima” tinklo atstovė Olga Malaškevičienė.

Dėl žaliavos brangimo vasarį šviežios mėsos kainos šio tinklo parduotuvėse pakilo vidutiniškai nuo 3 iki 10 procentų.

Pasak O.Malaškevičienės, mėsą pirkti brangiau iš tiekėjų teko ir pernai, tačiau prekybininkai skirtumą padengdavo iš savo kišenės, todėl pirkėjai kainų didėjimo nepajuto.

„Problema ta, kad geros kokybės lietuviškos mėsos pasiūla yra per maža visai rinkai patenkinti, todėl tenka pirkti iš užsienio tiekėjų, o tai ir lemia mėsos pirkimo kainas, jų svyravimus.

Europoje kainos išaugo dėl padidėjusio poreikio”, – aiškino „Rimi” tinklo atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Pasak jos, šiemet mėsos kainos kito ne taip smarkiai kaip kelerius pastaruosius metus, kai jautiena brangdavo net keliasdešimčia procentų. Reikšmingai stiebėsi ir kiaulienos kaina.

Atsigavę nuo smūgio pirkėjai neatsisakė mėsos, tačiau, „Rimi” tinklo duomenimis, daugiau nei pusė kiaulienos nuperkama per akcijas.

„Mėsos asortimentas priklauso nuo pasiūlos. Šiuo metu visa veršiena ir aviena mūsų tinkle lietuviška, daugiau negu pusė kiaulienos – įvežtinė”, – kalbėjo R.Stanaitytė-Česnulienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nei

nei portretas
duonytes nei mesytes vien trispalves veliavytes...

jo

jo portretas
juk reikia maximai pinigų atsidaryt prekybos centrui Lenkijoj.

emigrantas

emigrantas portretas
sakot europoje pabrango tai kad cia pas mus ji gerokai pigesne nei LT ir niekas cia nebrangsta nei elektra nei maistas nei komunalines paslaugos
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių