Quantcast

Sezoninių darbuotojų ieškojimo įkarštis: kokią algą žada?

  • Teksto dydis:

Nors iki vasaros liko daugiau nei mėnuo ir dalis Palangos restoranų, kavinių dar net nedirba, darbuotojų ieškojime – pats įkarštis. Užimtumo tarnyba pastebi, kad šiemet sezoninių darbuotojų pradėta žvalgytis anksčiau, jiems siūlomas didesnis užmokestis nei prieš metus.

Nuo vasaros pradėsianti dirbti kavinė centrinėje J. Basanavičiaus gatvėje samdys 20 darbuotojų.  

„Pavyko susirasti keletą darbuotojų, kai kas grįžta iš praėjusio sezono. Žmonės, kurie gerai uždirba, su kuriais sąžiningai atsiskaitoma visada norės grįžti į tą pačią vietą“, – teigė kavinės savininkas Laimonas Adomaitis. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ištisus metus veikiančiame sveikatingumo centre dirba apie 300 žmonių, bet vasarai čia irgi ieškoma papildomų rankų.  

„Sezoninių darbuotojų poreikis atsiranda tik maitinimo skyriuje, kai papildomai atsidaro barai ant stogo ir paplūdimyje. Mums reikia apie 15 papildomų darbuotojų sezono metu“, – kalbėjo sanatorijos rinkodaros vadovė Rasa Burbė. 

Užimtumo tarnyba teigia, kad sezoninių darbuotojų paieška pavasarį kurorte yra itin aktyvi. 

„Per kovo mėnesį Palangos darbdaviai įregistravo 231 darbo vietą. Tai 50 proc. daugiau lyginat su vasario mėnesiu. Kasmet stebime, kad darbuotojų paieška sezonui ankstėja“, – aiškino Užimtumo tarnybos Palangos skyriaus vedėja Audronė Kajokienė.

Bet kai kurie darbdaviai dar blaškosi net gegužę. 

„Virėjai, virtuvės darbininkai, kambarinės, padavėjai, barmenai, darbo pasiūlymų sulaukia ir transporto kontrolieriai. Tikimės, kad laisvų vietų bus ir degalinių operatoriams, pardavėjams, kai pradės savo veiklą Palangoje didieji prekybos centrai“, – teigė A. Kajokienė. 

Virtuvės šefas gali sulaukti darbo pasiūlymo, už kurį gali mokėti 2800 eurų neatskaičius mokesčių.

Dauguma Palangos verslininkų siūlo panašias algas, o jos šiemet – daugmaž 100 eurų didesnės nei pernai. Daugumai siūloma apie 1 tūkst. „į rankas“, bet kai kuriems ir triskart daugiau.  

„Virtuvės šefas gali sulaukti darbo pasiūlymo, už kurį gali mokėti 2800 eurų neatskaičius mokesčių“, – sakė Užimtumo tarnybos vedėja. 

Kiek iš viso sezoninių darbuotojų reikės kurortui, dar nežinia, bet kai kas spėja, kad mažiau nei pernai – esą nuo metų pradžios panaikinus pridėtinės vertės mokesčio lengvatą dalis maitinimo įstaigų durų gali ir neatverti.  

O tie, kurie dirbs, prisipažįsta, kad rasti darbuotojus, ypač gerus, nėra lengva. Esą kai vasarą kurorte daug žmonių ir tenka spėriai suktis, greitai tampa aišku, kuris darbuotojas ko vertas.


Šiame straipsnyje: sezoninis darbasalgoskurortai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas verslinykams

Patarimas verslinykams portretas
Sakot, kad nekaip sekasi surasti darbuotoją už tūkstantį į rankas..., tad nuoširdžiai patariu, kad už tokius pinigus įdarbinkite savo artimuosius, giminaičius bei pažįstamus... Užtenka ieškoti jaunų vergų ! Studentai kitose šalyse per vasarą užkala 2-4 kartus daugiau nei siūlote... P.S. beje, prieš keletą metų vienai abiturientei už pusantro mėn. naktinį darbą (pardavinėjimo kebabus) vienas timūras sumokėjo 50 euriukų... Suprantu ir išnaudotoją, jei nebuvo apyvartos ir pelno tai iš ko mokėt ? Bet juk galėjo po savaitės merginai duot 10 eur ir sakyt: mergaite ši vasara man nepaėjo ir daugiau nemokėsiu... ieškokis kito darbo... Bet ne, toliau kabino makaronus...

Tam

Tam portretas
Smirdi

Palanga jau nebėra kurortas, į kurį važiuotum

Palanga jau nebėra kurortas, į kurį važiuotum portretas
Jei galite, rinkitės Latvijos ar Lenkijos pajūrį. Palangoje apžiūrėjau situaciją. Daugybė automobilių. Vyrauja labai seni žmonės. Daugybė ligonių, nesveikai atrodančių žmonių. Parduotuvėse blaškosi piktos močiutės, kurios vasaros metu nuomoja nušiurusias patalpas ir iš tų pinigų paskui išlaiko savo narkomanus vaikus, anūkus pūnančius Anglijoje, Norvegijoje ar Danojoje. Paslaugų lygis tragiškai prastas. Cepelinų iš pakelio galite ur patys namie išsivirti, nėra ko kišti pinigus prastos maitinimo įstaigose Palangoje ir trintis kartu su parazituojančiais Ukrainos velėdžiais žydais. Jie smirdi, beje, labai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių