Quantcast

Šilumininkas pasakė, kokia temperatūra turi būti patalpose: kitaip pažeidžiamos žmogaus teisės

Grįžti į straipsnį

N

N portretas
Vel aprašytos visos teorinės žinios,turetų taip būti.Bet,yra realiai,namas renovuotas,atidarius langą,šiluma išeina per langą,ir mokame,nes nesvarbu,kad radiatorius nusuktas ant nulio.Jis gavęs šalto oro įkaista,ir mokame už ką?

Retkarčiais šąlantis.

Retkarčiais šąlantis. portretas
...gerai, atjungia šildymą, o pas mane nėra +18C°, ką turiu daryti? Į VERT kreiptis kad patikrintų, tai atvyks po savaitės ir vistiek prieš tai praneš administratoriui, tipo vert atstovas be jo neturi teisės patekti į mano butą bet juk ne jis savo iniciatyva ateina, o man pakvietus. Taip gaunasi jeigu aš pasikviečiu svečių, tai juos turi lydėti administratoriaus atstovas.

Qwe

Qwe portretas
Turite Palaikyti30 Laipsnių Temperatūra Kitaip Paduosiu I Teisma

Anonimas

Anonimas portretas
Neatimama teisė , būti durniui , ir plepėti kas patinka

Šiluma

Šiluma portretas
Kaune džiaugiamės šiluma, kam per šilta, gali pareguliuoti šildymo prietaisus, nes dauguma namų yra po renovacijos, o kitiems tai yra paskata susitvarkyti savo daugiabučių namų šiluminį ūkį. Pritariu tai minčiai, kad apšildymas būtų įjungtas visus metus, išskyrus 3-is vasaros mėnesius, nes rugsėjo mėnesį bute jau būna šalta.

Šiluma pastoviai.

Šiluma pastoviai.  portretas
Kadangi daugelis namų yra renovuoti, todėl dabar iš tiesų galima neišjungti centralizuoto apšildymo, kad gyventojai patys galėtų reguliuoti savo būsto šilumą. Tokiu būdu, tektų susimokėti tik už šilumą bendrosioms reikmėms. Tiek rudenį, tiek pavasarį nereikėtų butuose kentėti drėgmės ir šalčio.

pupa

pupa portretas
pas mus nebuvo isjunkta ,saunuoliai Kauno silumininkai

R

R portretas
Kiek man asmeniškai reikės, tiek as laikysiu tą atidarytą langą bei palaikysiu tokią temperatūrą bute, kuri man bus reikalinga, kad būtų nei per šalta nei per karšta. Ir neverkia tie, kurie keikia tuos, kurie ale.šildo orą ir už tai reikia ale daugiau mokėti už šildymą. Ne kai kurie čia komentuojantys poza nesąmones...

*

* portretas
kazkoks glusius leptelejo apie teises-ir prasidejo. mes tampame teisiu valstybe-LGBT teises, mokytoju, gydytoju, moteru, sunu, katinu,,, kada atsiras pareiga mastyti?

Teisė

Teisė portretas
Mano temperatūra 15-16 laipsnių tesiekia ir kitaip nėra buve, per brangu. Būnant pensijoje dingsta visos žmogiškos teisės.

Pelnas, tik pelnas

Pelnas, tik pelnas portretas
Teisės tai teisės, na o kaip su tuo madinguoju "tvarumu", kai perteklinę šilumą tenka pro langus išleist? Čia tikriausiai viskas gerai, nes už tą nereikalingą šilumą vistiek bus išreikalauta susimokėt. Kapitalizme viskas taip sutvarkyta, kad vartotojai niekada nieko nesutaupo ir nesutaupys, nes tiekėjam nuostoliai nereikalingi, o tik pelnas reikalingas. Taupymo režime pelno juk nebus.

Romas

Romas portretas
Tai didele kaina nepazeidzia teisiu?

Tai kas man gali kompensuoti

Tai kas man gali kompensuoti portretas
Nes šildžiausi tik 15-16 laipsnių , nes pensija daugiau neleidžia...

>kokiam garaže?

>kokiam garaže? portretas
aš prie +24, nuo žmonos bėgu į rūsį.-..perkaršta...Prie tokios t, suvytusios bobulkos, savo katinėliams šiknas šildo....apsikabinusios...

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie 18-20, čia gal garaže? Minimali 20-22, komfortinė 23-24.

Jezusmarija ,

Jezusmarija ,  portretas
18-22 yra ribiniai parametrai šaltuoju laiku ir tiek , prie ko kažkokios žmonių teisės ?

o

o portretas
kaune kai kur butuose visa ziema 15 laipsniu, ir taip metu metais yra.

Hanibalas

Hanibalas portretas
O kaip dėl karščio , kokia temperatura

Durnas>tam durnam, mano teisės,

Durnas>tam durnam, mano teisės, portretas
Gal aš ir durn as, bet tu durnesnis, nes dariau, kaip tu patarei, ir dabar persišaldęs esu, tad ateisiu ir tau duosiu į nosį už tokį patarimą arba atsikosėsiu giliai ir spjausiu už kvailą patarimą.

Jėzusmarijai

Jėzusmarijai portretas
Atsidaryk langą ir turėsi ta 17 laipsniu su visomis teisėmis. Ir parašyta tai higienos normose, bet ar įgalus skaityti?

Jezusmarija ,

Jezusmarija ,  portretas
Žmogaus teisės pažeidžiamos ? :) Rimtai ? Kur taip parašyta ? Vienam reikia 17 , kitam 23 , o teisės tik 18-22 ? :) O tada kaip tų kitų , norinčių kitokių temperatūrų teisės ? Nusišnekėta iki ....liberalaus cinizmo ....su tomis teisėmis ....Suprasčiau higienos normos , jų reikia laikytis , bet pezėti ...

>tam durnam, mano teisės,

>tam durnam, mano teisės, portretas
taigi yra orlaidė, atsidarai ir ...psio....Negi rusį gyveni ? Kauniečiai rūsiuose negyvena.Žiemą, gyvena vėsindami, ...o vasarą - Kačerginės ar Kulautuvos pušynuose...

Mano teisės taip pat pažeidžiamos

Mano teisės taip pat pažeidžiamos portretas
Nes pripratau prie 22 laipsnių, o Kauno energija naktimis mane pratina prie 23 laipsnių, nors turėtų naktimis būti atvirkščiai, naktimis apie 20-21 laipsnį. Miegoti reikia vėsiam bute, o n e prie tokios temperatūros, kad kvėpuoti darosi sunku, trūksta deguonies

Ggggg

Ggggg portretas
A kiek žmogus turi turėti pinigų kad nebūtų pažeistos jo teisės?

na

na portretas
pažeidžiamos žmogaus teisės? Dėl temperatūros...gali apsirengti dar nemirsi..bet kaip buvo per koroną jei nesiskiepijai, tai gali mirti badu į parduotuves neįleido, nes išleido įstatymą, kad visi turi avys būti vienodi ..liga vienoda neskaitant, ir neatsižvelgiant į tai, kad esi po kelių širdies operacijų ir tikrai skiepai mirtis..nesiskiepijau ir net nesirgau, o mano aplinkoje visi širdininkai mirė. Apie kokias žmogaus teises kalbama..didžiausios nesąmonės per korona išmarinti žmonės nėra buvę.

AAA

AAA portretas
Dėl kompensacijų už šildymą: norminė šildymo sezono trukmė Lietuvoje yra apie 220 parų. Tai ir laikykimės to kompensuojant gyventojams už šildymą. Lukoševičius yra specialistas, todėl kalba , ką žino, t.y. tiesą. Minimali patalpų temperatūra yra 18oC, t.y. tai sanitarinis minimumas. Komfortinė temperatūra 22oC. Jeigu butai patys negali reguliuoti temperatūros, tai praėjus nuo anų laikų 34 metams, tai bus priekaištas savivaldybėms. Bandykime būti objektyvūs, ypač kritikuojant kitus.

>mastau

>mastau portretas
pas mane bute temp. visą žiemą 19 C rodydavo.Tai kodel nebuvo, nei 18 nei, 20...Pažeidžiamos žmogų teisės...

Klaipėdietis

Klaipėdietis  portretas
Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius atstovaujantis šilumininkų interesus matomai norėtų šildyti ir vasaros metu. Pasak jo patalpų šildymas neturėtų priklausyti nuo lauko oro temperatūros, o šildymo sezono pradžios ir pabaigos aplamai nereiktų skelbti, neva patys gyventojai galėtų tai nuspręsti. Gal šilumos tiekėjų svajonė - tiekti šilumą ištisus metus ir gauti pelnus neatsižvelgiant į pasaulinį klimato atšilimą, bei gyventojų savijautą vėdinant patalpas ir šildant lauką?

Tauras

Tauras portretas
Susitvarkykit siluminius mazgus o ne skaandalinkit!!!!! Kiek reikia tiek sutvarkytas kompiuterizuotas mazgas ir sildys Galit sildymo neisjunginet visus metus, kaip ir visoj Europoj

ina

ina portretas
Kaune pasielgė protingiausiai - neatjungė šilumos

vargas dėl tokio proto

vargas dėl tokio proto portretas
Ar tam "prezidentui" daeina, kad tada reikia laikti temperatūrą šiluminėse trąsose, po žeme visą laiką, šildyti ir taip šiltėjančią gamtą ir kiek tai kainuotų ?

Smalsutis

Smalsutis portretas
Krabas molodec ,gerai kurena ,duok dieve jam sveikatos!

Nezinau

Nezinau portretas
paskutiniu normu,bet budavo 20 - 22,jei nera mazu vaiku ir ligoniu. 18 galedavo buti tik darbo patalpose. Pats namie laikau 20,tik miegamajame 19. Sildymas isijungia ir issijungia pats,pagal temperatura name,o ne lauke.

gyvenu vienas

gyvenu vienas portretas
kūrenu malkas, bet jau savaitė, kaip nekuriu, kambary 15C. Ar galiu kreiptis dėl pažeistų mano teisių ir kur kreiptis?

Bbd ant kauno

Bbd ant kauno portretas
Kai kas išvis sugeba ir prie 15 celcijų gyvent

Anonimas

Anonimas portretas
Kaune šiuo šildymo sezonu kaikurie namai ,butai šilumos neturėjo savaitėmis

R

R portretas
18 laipsnių šilumos. Nepamirškime mažų vaikų, senelių ir ligonių.

siaip

siaip portretas
Anonimas savu bezdalų prisiuostęs rašliavoja nesąmones. langai atidaromi dėl poreikio vėdinti patalpas, o ne susmirdus kaip tu sėdėti.

Anonimas

Anonimas portretas
ne žmogaus teisės pažeidžiamos ,bet kuo daugiau šyldo ora tuo mokėt daugiau reikia nes žmonės atidarinėja langus.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Šaunuoliai,Kauno valdžia,kad nepasidavė kai kurių gyventojų spaudimui ir neišjungė šildymo.Rėksniai,pirmiausia susitvarkykit savo šilumos punktus ir nereiks skandalinti,kad per karšta.Žurnalistai taip pat turėtų susilaikyti nuo straipsnių dėl šildymo išjungimo ir gyventojų kiršinimo

Ramus

Ramus portretas
Mano teises pazeidziamos kai elektra birzoje kainuoja 2,5 cnt, o man ja parduoda po 29 cnt.

Pataisysiu

Pataisysiu portretas
Patalpose nuolat turėtų būti 19-20 laipsnių temperatūra.

Galerijos

Daugiau straipsnių