Quantcast

„Lesto“ kainų ribos nuo sausio mažėja 5-9 proc.

  • Teksto dydis:

Elektros skirstymo bendrovės "Lesto" elektros visuomeninės kainos viršutinės ribos gyventojams nuo sausio mažės 5-9 proc. Tačiau konkretūs tarifai paaiškės, kai "Lesto" juos paskaičiuos, o Kainų komisija šio mėnesio pabaigoje paskelbs.

Komisija penktadienį nutarė, kad elektros iš vidutinės įtampos tinklų kainos viršutinė riba kitąmet sieks 7,851 cento už kilovatvalandę - 8,9 proc. mažiau nei šiemet, o žemos įtampos - 9,617 cento už kWh - 5,4 proc. mažiau.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę teigė, jog elektros kaina kitąmet turėtų mažėti ne tik gyventojams, bet ir verslui bei pramonei.

Kainų komisijos atstovė Loreta Kimutytė BNS anksčiau sakė, kad patvirtinus viršutines ribas, "Lesto" nustatys konkrečius tarifus vartotojų grupėms, o komisija juos patikrins ir paskelbs.

Visuomeninės kainos ribą sudaro viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP), elektros įsigijimo, sisteminių paslaugų kainos, visuomeninio tiekimo paslaugos bei elektros perdavimo ir skirstymo paslaugų kainų viršutinės ribos.


Šiame straipsnyje: elektraelektros kainaVKEKLesto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių