Quantcast

T. Barštys: Lietuvoje darbo jėga per brangi

  • Teksto dydis:

Vienos didžiausių Lietuvoje grūdų perdirbėjų bei maisto produktų gamintojų grupių „Kauno grūdai“ akcininkas ir vadovas Tautvydas Barštys palaiko naują socialinį modelį, kurį kritikuoja profesinės sąjungos.

Vienos didžiausių Lietuvoje grūdų perdirbėjų bei maisto produktų gamintojų grupių „Kauno grūdai“ akcininkas ir vadovas Tautvydas Barštys palaiko naują socialinį modelį, kurį kritikuoja profesinės sąjungos.

„Mes kažką turime su tuo daryti, nes pas mus darbo jėga yra brangi, neefektyviai išnaudojama“, - interviu Žinių radijui pirmadienį sakė T.Barštys.

Jo teigimu, panašiai, kaip siūlo mokslininkai bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, dabar lietuviai dirba Didžiojoje Britanijoje, JAV.

„Anglija, Amerika - kaip ten nuvažiavę mūsų tautiečiai dirba, taip čia jie nenorėtų dirbti. Manau, mes turime posovietinį, praėjusio laikmečio palikimą. Mes gyvename 25 metai nepriklausomoje šalyje. Jeigu mes europėjame, turėtume europėti ir socialiniuose santykiuose“, - teigė T.Barštys.

Socialinį modelį parengė mokslininkų grupė. Ji siūlo atleidimo iš darbo apribojimus ir garantijas iš Darbo kodekso perkelti į nacionalines kolektyvines sutartis, sutrumpinti įspėjimo apie atleidimą terminą ir suvienodinti išeitinę išmoką bei sumažinti ją iki 1 mėnesio. Grupė siūlo įteisinti projektinio darbo, darbinės veiklos mokymo, nenumatytos apimties darbo, darbo keliems darbdaviams, darbo vietos dalinimosi sutartis.

Siūloma bedarbiams mokėti iki 50 proc. algos nedarbo išmoką pirmus tris mėnesius ir ją mažinti neįsidarbinusiems ilgesnį laiką - iki 9 mėnesių, vėliau išmoka apskritai nebūtų mokama.

Dalis Seimo narių viešai pripažino, kad už kai kurias modelio nuostatas nebalsuos, artėjant Seimo rinkimams 2016 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha, cia geras!

Cha cha, cia geras! portretas
Tai 3-ioje nuo dugno pagal atlyginimus ES salyje atlyginimai per dideli? Pasieskokite Vietname ar Bangladese, ponas Barsty,, tos "pigios darbo jego". Ir ne, bangladesiu cia veztis nereikia, geriau jau pats ten likite.

Blinda Vilkaviškis

Blinda Vilkaviškis portretas
buržujus prie sienos.

Va rašo

Va rašo portretas
kad Norvegijoj valytoja apie 3500 eurų per mėnesį uždirba: http://www.15min.lt/verslas/naujiena/karjera/norvegijoje-keitesi-minimalus-atlyginimas-kiek-gauna-valytojas-o-kiek-elektrikas-666-505689
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių