Quantcast

VMI: žemės mokestį laiku sumokėjo 78 proc. savininkų – gauta beveik 50 mln. eurų

Žemės mokestį laiku – iki lapkričio 15-osios – sumokėjo 78 proc. savininkų, jo į savivaldybių biudžetus gauta beveik 50 mln. eurų, arba 84 proc. apskaičiuotos sumos, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Šiemet šio mokesčio įplaukos turėtų siekti 59 mln. eurų – 44 proc. daugiau nei pernai, kai jo surinkta 41,1 mln. eurų.

„Žemės mokestį už 2023 metus sumokėjo 78 proc. – beveik 609 tūkst. – tai turėjusių padaryti žemės savininkų. Jų sumokėta suma – beveik 50 mln. eurų ir tai yra 84 proc. nuo sumos, kuri šiemet paskaičiuota žemės savininkams“, – komentare BNS sakė VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

VMI duomenimis, 595 tūkst. gyventojų jau sumokėjo 41 mln. eurų, o 13,8 tūkst. įmonių – 8,9 mln. eurų žemės mokesčio.

Šiais metais žemės mokestis mokamas aktyviau.

 

Mokesčio dar nesumokėjo 165 tūkst. gyventojų (8,7 mln. eurų) ir apie 2,3 tūkst. įmonių (1 mln. eurų). Jiems nuo ketvirtadienio skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai už kiekvieną dieną.  

Šiemet mokestis apskaičiuotas 777 tūkst. privačios žemės savininkų, kurie turėjo sumokėti apie 59 mln. eurų: apie 49 mln. eurų – gyventojai, apie 10 mln. eurų – įmonės.

Pasak M. Endrijaičio, šiemet žemės savininkai mokestį mokėjo aktyviau nei pernai.

„Šiais metais žemės mokestis mokamas aktyviau. Pernai iki lapkričio 16 dienos mokestį buvo sumokėję 70 proc. savininkų ir jų sumokėta suma buvo 31,7 mln. eurų“, – teigė jis.

Šiemet žemės mokestis yra didesnis – Registrų centrui kas penkerius metus atnaujinant sklypų mokestinę vertę, šiemet ji padidėjo 43 proc.

Labiausiai – 77 proc. – didėjo žemės ūkio paskirties sklypų, 33 proc. – komercinės, 28 proc. – pramonės ir sandėliavimo,  26 proc. – gyvenamųjų teritorijų, 23 proc. – mėgėjų sodo žemės mokestinė vertė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesiai sviesiai

tiesiai sviesiai portretas
ir kas is to, kad surinkta 50 milijonu? tie pinigai bus ismesti i bala ir tiek

Pilietė

Pilietė portretas
Galimai,kaip visada nesumoka turtingiausieji,paskui tą mokestį tiesiog nurašo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių