Quantcast

Apdovanotos mylimiausios Lietuvos įmonės ir jų darbuotojai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą projektas „Aš myliu savo įmonę“ pasiekė finalą – buvo pristatytos mylimiausios Lietuvos įmonės. Jau trečius metus iš eilės Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) organizuojamas projektas ieškojo vieningiausių darbuotojų kolektyvų, viešai deklaruojančių meilę savo kompanijoms, darbui bei kolegoms.

Organizatoriai džiaugiasi kasmet didėjančiu įmonių aktyvumu. Šiais metais net 77 įmonių darbuotojai priėmė iššūkį ir dalyvavo projekte – sukūrė įspūdingus meilės savo kompanijoms filmukus, eiles, nuotraukomis įamžino vidinį įmonių gyvenimą. Ekspertų komisijos sprendimu, projekto nugalėtojais tapo „Simplanova“, „Interneto vizija“, „TELE-3“, „FL Technics“, „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba“.

XS kategorijoje, kuriai priklausė įmonės, turinčios 1-9 darbuotojus, mylimiausia įmone tapo MB „Simplanova“. Rinkodaros vadybininkė Vilija Butėnienė didžiuojasi kolektyvo pastangomis ir prisimena pasiruošimą dalyvavimui projekte: „Tada buvo vasara, todėl mums, kaip informacinių technologijų įmonės darbuotojams, kilo mintis kartu praleisti daugiau laiko keliaujant ir dalyvaujant įmonės išvykose, todėl filmukas iki šiol primena smagias akimirkas drauge. Filmuko kūrimo procesas nebuvo tik pramoga – mes dar labiau sustiprinome savo komandos bendrumą bei parodėme, jog kartu galime daug nuveikti.“


UAB „Interneto vizija“ pelnė mylimiausios įmonės apdovanojimą S įmonių kategorijoje. Eglė Litvinaitė, administracijos vadovė, šypsosi prisimindama, kad pirmas dalykas, kurį stebėdavo rytais – balsavimo rezultatai. Jos nuomone, šis projektas yra proga parodyti visuomenei, kaip myli įmonę, kurioje dirbi: „Kasdieninėje veikloje randame laiko pasakyti, kad mums gera dirbti šioje įmonėje, kad mes jaučiamės vertinami, randame progą pasakyti ačiū, turime laiko juoktis, žaisti kartu, pasiilgstame vieni kitų lyg šeimos narių, tad nusprendėme tai pasakyti ir kitiems, o šis projektas buvo puiki proga tą padaryti. Tikime, kad įmonę mylintys darbuotojai garantuoja sėkmę pačiai įmonei.“


M dydžio įmonių kategorijoje komisijos sprendimu nugalėtoja išrinkta UAB „TELE-3“. Laura Blaževičiūtė, „TELE-3” generalinė direktorė, didžiuojasi, kad dirba su komanda, kuri nusprendė dalyvauti projekte: „Kiekvienas verslo savininkas ar vadovas svajoja, kad jo darbuotojai savo santykį su įmone įvardintų tokiu žodžiu kaip meilė. Tai daug daugiau, nei lojalumas, įsitraukimas ar pasididžiavimas. Mylinti komanda gali veikti daug darniau ir todėl efektyviau. Mums čia išties smagu ir gera."

L dydžio įmonių kategorijoje AB „FL Technics“ meilės prisipažinimas buvo išrinktas nuoširdžiausiu ir originaliausiu. Generalinio direktoriaus pavaduotoja valdymui, Rita Domkutė, pasinaudojo proga visiems padėkoti: „Dėkojame konkurso „Aš myliu savo įmonę” organizatoriams, visiems balsavusiems ir prisidėjusiems prie šio projekto. Džiugu, kad kamerai pavyko užfiksuoti mūsų istorijas ir kasdieninę meilę darbui. Viliamės, kad ne tik įamžinome mūsų darbuotojų atsidavimą, tačiau ir užkrėtėme žmones savo meile aviacijai.“ 

Projekto senbuvė, AB „Lietuvos geležinkeliai“, jau antrus metus iš eilės nepaleidžia mylimiausios Lietuvos įmonės vardo XL įmonių kategorijoje. Generalinis direktorius Stasys Dailydka, apie savo patirtį projekte: „Dešimt tūkstančių darbuotojų džiaugiasi, kad jau antrus metus iš eilės jų įmonė tampa pačia mylimiausia. Lietuvos geležinkeliuose galime rasti turbūt visų įmanomų profesijų atstovų, tačiau visus vienija bendras tikslas – su meile atlikti savo darbą. Gera mylėti įmonę, kuri myli jus.”

VŠĮ „Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba“ buvo pripažinta verčiausia mylimiausios įmonės vardo One size kategorijoje. „Mes palaikome šią gražią iniciatyvą, kadangi tai yra papildoma proga susivienyti bendram tikslui ir išreikšti meilę savo įmonei. Sunkiausia buvo sugalvoti, kaip aiškiai tai parodyti, nes šis jausmas labai abstraktus ir kiekvienas jį suvokiame skirtingai. Nusprendėme savo meilę įmonei parodyti per meilės savo darbui prizmę – čia mes esame reikalingi, naudingi, realizuojame savo idėjas“, – rinkodaros skyriaus vadovo pavaduotoja Erika Mankutė džiaugiasi ir dėl to, kad dalyvaudami projekte kolegos įsitraukė į bendrą kūrybinę veiklą.

Projekto „Aš myliu savo įmonę“ įkvėpta LVK taip pat pristatė ir konferenciją kompanijų vadovams ir žmogiškųjų išteklių specialistams „WORLD CAFE: laimingi drabuotojai = produktyvūs darbuotojai.“ Visas dėmesys konferencijos metu buvo skirtas vidinei įmonės kultūrai bei kolektyvui, kuriame darbuotojai praleidžia didžiąją dalį savo dienos. Pripažinti savo sričių profesionalai skaitė pranešimus, o konferencijos dalyviai buvo kviečiami diskutuoti kartu su savo kolegomis, naudojantis netradiciniu „World Cafe“ bendravimo metodu.

Apie „Simplanova“:

MB „Simplanova“ yra įmonė, įgyvendinanti ambicingus tikslus įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje, Microsoft Dynamics NAV programavimo srityje. „Simplanova“ teikia programavimo rangos („outsourcing“) paslaugas Microsoft Dynamics partneriams, specializuojasi sprendimo atnaujinimo projektuose, kuria pažangius įrankius, kurie automatizuotų ir paspartintų procesus.

Apie „Interneto vizija“:

UAB „Interneto vizija“ yra sparčiai auganti įmonė, nuo 2003 metų teikianti domenų registravimo, svetainių talpinimo ir serverių nuomos paslaugas. Jų pranašumu jau įsitikino virš 70 000 įmonių bei privačių asmenų. Savo klientų dėka 2005 metais įmonė tapo didžiausiu paslaugų teikėju Lietuvoje pagal prižiūrimų domenų ir talpinamų svetainių skaičių.

Apie „TELE-3“:

TV3 – žiūrimiausia televizija Lietuvoje jau 11 metų. Ši televizija priklauso tarptautinei žiniasklaidos grupei „Modern Times Group“ (MTG), kuri Lietuvoje taip pat valdo televizijos kanalus TV6 ir TV8, naujienų ir pramogų portalą tv3.lt bei šokių muzikos hitų radijo stotį Power Hit Radio. Lietuvos gyventojai jau ne vienerius metus išreiškia simpatijas TV3 prekės ženklui, o šiemet jį vėl įvardijo kaip mėsgtamiausią žiniasklaidos prekės ženklą Lietuvoje („DDB Brand Capital“, 2015).

Apie „FL Technics“:

AB „FL Technics“ – tai tarptautinė kompleksinės lėktuvų techninės priežiūros ir remonto bendrovė, turinti 20 metų patirtį. Įmonėje šiuo metu dirba apie 650 savo srities specialistų. „FL Technics“ bendradarbiauja su pasaulinėmis oro linijų, orlaivių techninio aptarnavimo bei remonto kompanijomis Europoje, NVS šalyse, Afrikoje ir Azijos-Ramiojo vandenyno regionose.

Apie „Lietuvos geležinkeliai“:

AB „Lietuvos geležinkeliai“ yra didžiausia Lietuvos transporto sektoriaus įmonė. Bendrovėje ir jos antrinėse įmonėse dirba apie 12 tūkst. darbuotojų. Ji sukuria maždaug 1,3 proc. šalies BVP ir yra viena didžiausių mokesčių mokėtojų Lietuvoje. Apie du trečdalius pajamų AB „Lietuvos geležinkeliai“ gauna iš užsienio klientų. Tai yra viena moderniausių geležinkelio įmonių Rytų ir Vidurio Europoje.

Apie „Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba“:

VŠĮ „Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba“ – agrokonsultacinių paslaugų sektoriaus rinkos lyderė Pabaltijyje. Dirbti pradėjo 1993 m., šiuo metu teikia buhalterines, ekonomines ir technologines paslaugas Konsultavimo tarnybos centre ir 46 rajonų ir savivaldybių biuruose. Įmonė taip pat vykdo nacionalinius ir tarptautinius projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių