Quantcast

„Atea Baltic“ ketina įsigyti „Baltnetos komunikacijas“

  • Teksto dydis:

Didžiausia Baltijos šalyse informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų bendrovė "Atea Baltic" ketina įsigyti kompleksinius informacinių technologijų (IT) ir duomenų perdavimo sprendimus verslui teikiančią bendrovę "Baltnetos komunikacijos".

Konkurencijos taryba pranešė ketvirtadienį gavusi "Atea Baltic" prašymą įsigyti 100 proc. "Baltnetos komunikacijų" akcijų.

"Baltnetos komunikacijų" generalinis direktorius Mindaugas Pranskevičius BNS teigė, kad jo vadovaujama įmonė "Atea Baltic" įdomi dėl stiprios pozicijos debesų kompiuterijos ir duomenų centrų rinkoje.

"Įmonių konsolidacija būtų naudinga abiem pusėms - įmonei "Atea Baltic" "Baltnetos komunikacijos" būtų puikus partneris įeinant į debesų kompiuterijos rinką, o "Baltneta", įsiliejusi į vieną didžiausių IT sprendimus teikiančių grupių Baltijos regione, galėtų plėsti savo paslaugų bei kompetencijų spektrą ir toliau sėkmingai augti", - BNS atsiųstame komentare teigė M.Pranskevičius.

Pasak jo, sandorio vertė neatskleidžiama.

2012-ųjų kovą Norvegijos informacijos technologijų grupė "Atea" už 2,4 mln. eurų įsigijobiuro ir konferencijų įrangos prekybos bendrovę Biznio mašinų kompanija. 2013 metais įmonė įsigijo Lietuvos "Prezentacijų spektrą" ir Latvijos CRC.

Šią savaitę "Verslo žinios" rašė, kad "Atea Baltic" pajamos pernai išaugo 9,1 proc. iki 94,7 mln. eurų.

Pernai kovą "Baltnetos komunikacijos" už neskelbiamą sumąįsigijo įmonių grupės "Ogmios centras" antrinę IT paslaugų bendrovę "8K".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių