Quantcast

Naujasis Klaipėdos „Lidl“ parduotuvės vadovas atsivežė 15-os metų patirtį iš Airijos

  • Teksto dydis:

15-os metų patirtis dirbant Airijos „Lidl“ prekybos tinkle Nerijui Šalniui suteikė žinių, kaip su darbuotojais užmegzti draugišką ryšį ir kas padeda komandoje siekti gerų rezultatų. Klaipėdoje, Tilžės g., įsikūrusioje „Lidl“ nuo praėjusių metų rudens parduotuvės vadovu dirbantis vyras sėkmingai įgyvendina pokyčius ir stiprina komandinę dvasią suteikdamas kiekvienam kolegai išskirtinį dėmesį.

Į Lietuvą grįžti iš 18 metų trukusios emigracijos su šeima N. Šalnis nusprendė dukroms sulaukus mokyklinio amžiaus.

„Norėjome, kad dukros būtų lietuvės ir eitų į lietuvišką mokyklą. Džiaugiuosi „Lidl“ suteikiama galimybe keičiant gyvenamąją vietą išlaikyti turimas pareigas ir toliau tęsti darbą kitoje parduotuvėje ir netgi kitoje šalyje. Užpildžiau reikiamus dokumentus, perėjau interviu. Kadangi mano žinių bagažas labai didelis, o parduotuvių procesai panašūs, mokymus perėjau labai greitai“, – pastebėjo pašnekovas.

Net 15-os metų darbo patirtis Airijos „Lidl“, iš kurių 9 metus N. Šalnis dirbo parduotuvės vadovu, leido jam sutrumpinti laikotarpį, skirtą apmokymams naujoje darbo vietoje – nors jie įprastai trunka 6 mėnesius, vyras apmokymus baigė vos per 4 savaites.

Mato daug karjeros perspektyvų

Naujasis Klaipėdos „Lidl“ vadovas tikina, kad net ir po tokio ilgo vienoje darbovietėje praleisto laiko, nekilo minčių bandyti darbintis kitur – pasilikti motyvavo tiek patinkantis darbo pobūdis, tiek karjeros perspektyvos.

„Man patinka „Lidl“ verslo modelis ir tai, kad šiame darbe vyrauja greitis, kiekviena diena šiame darbe yra vis kitokia, pilna augti skatinančių profesinių iššūkių, o tai man patinka. Taip pat žinau, kad Lietuvoje „Lidl“ yra sėkmingas prekybos tinklas, kuris plėsis dar labiau, o tai reiškia, kad darbuotojams atsivers dar daugiau naujų galimybių“, – įsitikinęs N. Šalnis.

Jau prieš grįždamas į Lietuvą vyras svarstė kandidatuoti į aukštesnes, „Lidl“ parduotuvės vadovo pareigas, kurias užėmė ir dirbdamas Airijoje, tačiau šiuos planus jis nusprendė kiek atidėti ateičiai. „Pirmiausia norėjau parodyti, ką aš sugebu kaip parduotuvės vadovas, ir tada siekti aukštesnės pozicijos“, – sakė N. Šalnis.

Nerijus Šalnis. „Lidl“ archyvo nuotr.

Prisitaiko prie kiekvieno darbuotojo

Klaipėdoje, Tilžės g. įsikūrusiame „Lidl“ N. Šalnis vadovauja nuo lapkričio mėnesio ir per šį laiką spėjo imtis kelių pokyčių. Vadovas įsitikinęs, kad įgyvendinti pokyčius jam padeda per 15 metų išmoktos pamokos, kurios leidžia rasti ryšį su darbuotojais ir siekti gerų rezultatų.

„Per tuos metus išmokau kaip vadovas prisitaikyti prie kiekvieno darbuotojo individualaus charakterio. Tai yra labai svarbu, nes su vienu reikia būti griežtesniu, su kitu – atlaidesniu, dar kitą – paraginti ar paguosti. 30 žmonių komandai nepavadovausi vienu stiliumi“, – tvirtino jis.

Per tuos metus išmokau kaip vadovas prisitaikyti prie kiekvieno darbuotojo individualaus charakterio.

 

N. Šalnio teigimu, šiame darbe taip pat yra labai svarbi motyvacija, todėl vadovaujantį personalą jis nuolat ragina skatinti kolegas. „Tik tokiu atveju galima pasiekti aukštų tikslų“, – įsitikinęs jis.

Dar vienas svarbus sėkmės ingredientas, N. Šalnio nuomone, yra žinios, todėl savo darbe jis skiria didelį dėmesį ir personalo apmokymui.

Siekia kolektyvo vienybės

Užmegzti šiltesnį ryšį su kolegomis ir kurti darnesnį kolektyvą N. Šalnis siekia stengdamasis geriau pažinti kiekvieną darbuotoją.

„Tam svarbu nuoširdžiai domėtis darbuotojo gyvenimu ir tuo, kas jam rūpi. Pavyzdžiui, pasidomėti kolegų pomėgiais, užsiėmimais, kuriems skiria dėmesį po darbo vakarais ir pan. Planuojant darbo grafikus, visada atsižvelgiu, jog darbuotojas turėtų galimybę tais pomėgiais po darbo užsiimti. Tokie dalykai darbuotojus motyvuoja, kai yra atsižvelgiama į jų poreikius“, – sakė pašnekovas.

Parduotuvės vadovas tikina, kad savo darbe nuolat vadovaujasi sąžiningumo ir draugiškumo principais bei visuomet stengiasi būti pasiekiamas, jog darbuotojai nebijotų prie jo prieiti ir pasidalinti tuo, kas juos tuo metu neramina.

Motyvacija garantuoja rezultatą

Kaip vieną didžiausių Tilžės g. „Lidl“ privalumų N. Šalnis išskiria tai, kad daugumą komandos narių sudaro čia jau ilgai dirbantys kolegos. Taip pat, pastebi N. Šalnis, Tilžės g. komanda išsiskiria ir gebėjimu darniai dirbti ir padėti vieni kitiems esant sudėtingesnėms situacijoms.

„Pavyzdžiui, dėl ligų iškritus iš darbų porai kolegų, likusieji surėmė pečius ir bendrų pastangų dėka įveikė didesnį darbo krūvį. Toks bendrumas iš tiesų kelia įspūdį“, –  pastebėjo parduotuvės vadovas.

Jo manymu, svarbiausia būdo savybė norint dirbti „Lidl“ yra teigiamas požiūris į darbą, lankstumas, komandiškumas, komunikabilumas. Taip pat – noras tobulėti ir augti.

Tilžės g. „Lidl“ – kaip verdantis katilas

Kalbėdamas apie Tilžės g. įsikūrusią „Lidl“, N. Šalnis pastebi, kad ši parduotuvė Klaipėdoje sulaukia bene daugiausiai susidomėjimo ir klientų.

Pirkėjai šioje parduotuvėje itin medžioja akcijas – nesvarbu, ar tai būtų agurkas, ar miltai, akcinės prekės yra itin perkamos. 

 

„Pirkėjai šioje parduotuvėje itin medžioja akcijas – nesvarbu, ar tai būtų agurkas, ar miltai, akcinės prekės yra itin perkamos. Klientai labai mėgsta ir įvairių teminių savaičių produktus. Taip pat džiaugiamės galėdami pasiūlyti šviežius kepinius, kuriuos ypač mėgsta studentai. Jie kepinių į mūsų parduotuvę užsuka kiekvieną dieną per pietų pertrauką“, – pastebėjo jis.

Šioje parduotuvėje, pasak N. Šalnio, daugiausiai lankosi vidutinio, darbingo amžiaus žmonės, kurie į prie pat išvažiavimo iš Klaipėdos esančią parduotuvę užsuka vykdami į darbą arba iš jo. Parduotuvės vadovo teigimu, savaitgalį apsiperkančių krepšeliai dažniausiai būna dideli, kadangi pirkėjai nusiperka maisto visai savaitei.

Ši „Lidl“ parduotuvė Klaipėdoje įsikūrusi adresu Tilžės g. 56B. Pirkėjai kasdien čia laukiami nuo 8 iki 22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad darbuotojai turi pasisakyti..

kaip

kaip  portretas
Ta patirtis paprasta, KAIP IŠDULKINTI PIRKĖJĄ

Alkoholikas

Alkoholikas portretas
Šitame lidle vietoj 3 alaus įmušė 4. Daugiau ten nebeperku.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių