Quantcast

Senos, avarinės būklės patalpos Garliavoje atgijo prekybai ir bendruomenės poreikiams

  • Teksto dydis:

„Iš lauko – ant stalo“ tokiu šūkiu antrus metus Garliavos miestelio bendruomenę pasitinka „Ūkio sakmės“ turgelis, kuriame ne tik gausus vietinių ūkininkų ir gamintojų produkcijos asortimentas, bet ir edukaciniai užsiėmimai visai bendruomenei.

Lietuviška produkcija, kurios nerasite prekybos centruose

„Turgelis atsirado iš poreikio, nes Garliavoje trūko turgaus, kuriame ant prekystalių nugultų vietinių ūkininkų ir gamintojų produkcija“ – pasakojo turgelio „Ūkio sakmės“ investuotojas ir vystytojas Remigijus Lapinskas. Pašnekovas priduria, kad ši prekyvietė yra unikali savo konceptu, nes siūlo išskirtinai lietuvišką produkciją, todėl pirkėjui garantuojamas šviežumas ir kokybė.

Turgelyje galima įsigyti lietuviškos šviežios bei rūkytos mėsos, žuvies, pieno produktų, konditerijos gaminių. Asortimentas kruopščiai atrenkamas, nuolat plečiamas ir atnaujinamas, o kokybę bei skonį garantuoja įvairiose parodose skiriami medaliai. Nemaža dalis gaminių ruošiami laikantis senųjų tradicijų, todėl apdovanoti tautinio paveldo sertifikatais. Čia įsigysite ne tik kiekvienai dienai tinkančių ir įprastų produktų, bet ir netradicinių skonių, pavyzdžiui, marinuotų putpelių kiaušinių ar šaltalankių giros.

Partnerio nuotr.

Edukaciniai užsiėmimai ir mažiems, ir dideliems

Siekiama, kad turgelis taptų ne tik garliaviškių ir aplinkinių gyvenviečių apsipirkimo vieta, bet ir bendruomenės būrimo centru. Tam puikiai pasitarnauja turgelio antrame aukšte turimos erdvios patalpos. Savaitgaliais turgelyje organizuojamos edukacinės veiklos: animatoriai vaikams, senuosius amatus primenančios edukacijos. Jas veda patyrę amatininkai ir tautodailininkai, kurie ne tik gamybos paslaptimis pasidalija, bet ir įdomių istorijų papasakoja.

Partnerio nuotr.

Per beveik dvejus metus turgelyje suorganizuotos dešimtys senąsias tradicijas ir amatus puoselėjančios edukacijos: duonos kepimas, advento vaikinų pynimas, žvakių gamyba, verbų rišimas, margučių dekoravimas vašku ir kt.

Turgelio vadovė Daiva Prekevičienė pasakoja, kad susidomėjimas organizuojamomis edukacijomis vis didėja, būna, kad į edukacijas atvyksta net kelios vienos šeimos kartos: anūkai, vaikai ir tėvai. Džiugina, kad edukacijos leidžia bendruomenei susiburti, bendrauti ir prisiminti papročius. Šias veiklas atranda vis nauji žmonės, bet turime ir reguliarius dalyvius. Kiti nustemba, kad tokie renginiai vyksta visai šalia.

Partnerio nuotr.

Turgelis įsikūręs Vytauto g. 39 C, Garliavoje. Darbo laikas: pirmadienį–penktadienį – nuo 10 iki 18 val., šeštadienį – nuo 8 iki 15 val. Kviečiame apsilankyti turgelyje ir įsigyti mėgstamų gaminių – savaitgaliais ir per šventes prekyba vyksta ir lauko erdvėse, apie organizuojamus renginius ir edukacijas sužinosite turgelio socialiniuose tinkluose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Ateinu apsiprekinti,kai atvažiuoju į Garliavą iš Linksmakalnio.Esu patenkinta, dažnai perku iš daržovių skyriaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių