Quantcast

Motociklininkai jau muša įvarčius

  • Teksto dydis:

"Mūsų sporto šaką tebekausto sąstingis", – tvirtina Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) motobolo (motociklų futbolo) komisijos narys, ilgametis Kretingos motobolo klubo žaidėjas ir vyriausiasis treneris Renatas Žiubrys.

Sugrįžo į aikštes

Vienas viltingų ženklų motobolo entuziastams – prasidėjęs Lietuvos čempionatas. Jame dalyvauja tik dviejų miestų – Kretingos ir Skuodo – komandos, tačiau tai vis šis tas nei nieko.

Per pirmo turo rungtynes Kretingos klubo 1-oji komanda 2:0 įveikė 2-ąją ekipą. Abu įvarčius pelnė Lukas Šimkus.

Kretingiškių jaunimo (iki 18 metų) mačą 6:4 laimėjo 1-oji komanda. Nugalėtojams 4 įvarčius pelnė naudingiausiu žaidėju pripažintas septyniolikmetis Gabrielius Pazdrazdis, po 1 – Rytis Prialgauskas ir Andrius Lukauskas. 2-ojoje ekipoje tris kartus pasižymėjo Tadas Žiubrys, vieną – Žydrūnas Gricius.

Birželio 12-ąją Kretingoje jėgas išmėgins šio miesto ir Skuodo "Bartuvos" klubo motoboliminkai.

Kretinga sieks aukso

Pasak R.Žiubrio, žaidėjai labai pasiilgę varžybų, kurios, ypač jaunimui – it oras.

Dėl pandemijos visą praeitą sezoną praleidome be oficialių rungtynių.

"Sezonui ruošėmės sklandžiai, be didesnių trukdžių. Į pirmas pratybas susirinkome paskutinę kovo savaitę. Žaidėjai noriai kibo į darbą – juk dėl pandemijos visą praeitą sezoną praleidome be oficialių rungtynių, o vien treniruotis, bet nerungtyniauti – nevisavertis procesas", – sakė R.Žiubrys.

Kretingos 1-ajai ir 2-ajai ekipoms atstovauja dvylika žaidėjų. Branduolį sudaro patyrę Raimondas Alseika, Tomas Gudauskas, L.Šimkus.

"1-ajai komandai iškeltas tikslas laimėti Lietuvos čempionatą", – pabrėžė treneris.

R.Žiubrys neabejoja, kad mačai su skuodiškiais bus tradiciškai atkaklūs.

"Visada mūsų rungtynės – principinės, nes ir mes, ir "Bartuvos" vyrai nori įrodyti, kad yra stipriausi šalyje", – teigė kretingiškis.

Neguodžianti tendencija

2019-aisiais Kretingos ir Skuodo klubai dalyvavo Centrinės Europos motobolo lygos turnyre (jis dar vadinamas atviru Baltarusijos čempionatu), kuriame rungtyniavo ir trys baltarusių komandos.

"Bartuva" iškovojo aukso medalius, kretingiškiai – sidabro.

2019-aisiais blykstelėjo ir Lietuvos motobolo jaunimo (iki 18 metų) rinktinė – iškovojo Europos čempionato bronzos medalius.

Šiemet Europos motobolo suaugusiųjų ir jaunimo čempionatas, planuotas rugpjūtį Rusijoje, deja, neįvyks – perkeltas į 2022-uosius.

"Kol kas nežinoma, kada bus atnaujintos Centrinės Europos motobolo lygos varžybos. Mažai galimybių, kad įvyks ir mūsų klubo organizuojami tradiciniai tarptautiniai turnyrai, sukviesdavę į Kretingą pajėgias Baltarusijos, Vokietijos ir Rusijos ekipas", – sudėtingą motobolo situaciją konstatavo R.Žiubrys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių