Quantcast

Ar Vilniaus priėmimo į darželius sistema veikia skaidriai?

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės priėmimo į darželius elektroninė informacinė sistema, skirstanti vietas darželiuose, nepanaikina savivaldybės valdininkų galimybių piktnaudžiauti savo įgaliojimais.

Vilniaus miesto savivaldybės priėmimo į darželius elektroninė informacinė sistema, skirstanti vietas darželiuose, nepanaikina savivaldybės valdininkų galimybių piktnaudžiauti savo įgaliojimais sudarant grupes darželiuose, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tarnybos korupcijos prevencijos specialistai atliko priėmimo į Vilniaus miesto darželių grupes organizavimo tvarkos antikorupcinį vertinimą.

Pasak STT, sistemos nuostatos patvirtinos nesuderinus jų projekto nustatyta tvarka ir nepateikė Registrų ir valstybės informacinių sistemų registro tvarkytojui duomenų apie informacinės sistemos įsteigimą.

Be to, Savivaldybės E. miesto departamentas STT specialistams nepateikė informacinės sistemos vartotojų vadovo ar aprašo, teigdamas, kad jis yra nepatvirtintas ir tobulintinas.

Šios aplinkybės leidžia abejoti, ar informacinė sistema veikia skaidriai ir patikimai, ar per sistemą įvestų duomenų negalima keisti, – nurodo STT.

„Žmogiškasis veiksnys taip pat labai ryškus sprendžiant, ar vaikai turi teisę be eilės patekti į darželius. Pavyzdžiui: prašymą dėl patekimo be eilės būtina pateikti tiesiogiai savivaldybės darbuotojui, o jeigu toks prašymas užpildytas per elektroninę sistemą, tai jis bus nagrinėjamas kaip išimčių neturintis prašymas“, –  rašoma STT direktoriaus Sauliaus Urbonavičiaus komentare, paskelbtame tarnybos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Ataskaitoje taip pat rašoma, kad iš nustatyto teisinio reguliavimo nėra aišku, ką daro automatiškai pati informacinė sistema, o ką daro informacinės sistemos tvarkytojas priimdamas vaikus į ugdymo įstaigas.

STT siūlo detaliau reglamentuoti darbuotojų ir sistemos funkcijas, taip pat detaliau reglamentuoti vaikų priėmimą be eilės.

Vilniaus miesto savivaldybė per tris mėnesius paprašyta informuoti STT, ar buvo atsižvelgta į pateiktas pastabas ir pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
kas pasakys kokios eiles pas mus skaidrios tegu paviesina tai visam pasauliui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių