Quantcast

Draudikai: vilniečiams pavojingiausi į miestą atvykę 25-30 metų vairuotojai

  • Teksto dydis:

Ne gyvybės draudimo bendrovės BTA duomenimis, trečdalį eismo įvykių Lietuvos sostinėje sukelia oficialiai ne Vilniuje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys. Daugiausia jų sukelia ne sostinėje gyvenantys vairuotojai iki 30 m., kas trečias  šios amžiaus grupės eismo įvykį Vilniuje sukėlęs asmuo – registruotas kitame mieste.

Šių metų statistikos departamento duomenimis, Vilniuje oficialiai registruota apie 540 tūkst. gyventojų, iš jų 18-30 metų – apie 150 tūkst. Pasak draudikų, šio amžiaus žmonės yra pavojingiausi vairuotojai.

„Vilnius yra avaringiausias miestas šalyje ir tai yra visiškai normalu, mat čia yra didžiausias eismo intensyvumas. Sostinėje registruota daugiausia gyventojų, be to, miestas sulaukia ir didžiausio svečių srauto iš visų šalies miestų. Tarp svečių yra ir ką tik studijas aukštosiose mokyklose pradėjusių jaunuolių, ir darbo bei kitokiais reikalais čia užsukančių kitų miestų gyventojų. Pastebėjome, kad daugiausia avarijų sukelia į miestą atvykęs jaunimas, o kuo vairuotojai vyresni, tuo mažiau jie eismo įvykių jie sukelia. Taip gali būti dėl to, kad vyresniojo amžiaus vairuotojų deklaruota ir reali gyvenamoji vieta sutampa dažniau nei jaunimo. Asmenys virš 30 metų dažniausiai jau turi savo būstą, kuriame ir deklaruoja gyvenantys. Tuo tarpu jaunuoliai dažnai į Vilnių atvyksta studijuoti. Jie gyvena sostinėje, bet oficialiai lieka registruoti kituose miestuose, dažnai ir transporto priemones registruoja tėvų vardu“, – teigia Gediminas Radavičius, BTA Transporto draudimo vadovas.

Pasak specialisto, miesto svečių sukeltų avarijų skaičius siekia 30 proc. visų Vilniuje registruotų avarijų. Daugiausia jų užfiksuota Senamiestyje, Šnipiškėse, Fabijoniškėse bei Justiniškėse.

Kaip teigia G. Radavičius, avaringiausi tiek sostinėje, tiek kituose miestuose yra spalio-gruodžio mėnesiai. Minėtuoju laikotarpiu įvyksta apie trečdalį visų metų eismo įvykių Lietuvoje. Aišku, jų fiksuojama daugiausiai ten, kur yra intensyviausias eismas. Šiais mėnesiais tiek miesto svečiai, tiek vietiniai gyventojai sukelia panašų avarijų skaičių.

Kaip teigia įmonės transporto draudimo vadovas, bendrovė yra apdraudusi apie 15 proc. visų vairuojančių vilniečių, tačiau sostinėje fiksuojama iki 30 proc. visoje šalyje bendrovės registruojamų avarijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių