Quantcast

Valstybinė žiniasklaida: „Tesla“ vadovas E. Muskas atvyko į Kiniją

  • Teksto dydis:

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) sekmadienį atvyko į Kiniją, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Tai antroji technologijų magnato kelionė  į didžiausią pasaulyje elektrinių transporto priemonių rinką per mažiau nei metus.

„Kinijos tarptautinės prekybos skatinimo tarybos kvietimu „Tesla“ (JAV) generalinis direktorius Elonas Muskas šią popietę atvyko į Pekiną“, – paskelbė valstybinis transliuotojas CCTV.

Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad E. Muskas susitiko su Kinijos tarptautinės prekybos skatinimo tarybos vadovu Ren Hongbinu „aptarti tolesnių bendradarbiavimo veiksmų ir kitų klausimų“.

E. Muskas Kinijoje turi daug verslo interesų, o paskutinį kartą šalyje lankėsi praėjusių metų birželį.

„Tesla“ neatsakė į ankstesnius naujienos agentūros AFP prašymus patvirtinti, kad E. Muskas lankosi Kinijoje, ir nepateikė informacijos apie jo darbotvarkę.

Vakarų šalyse E. Muskas vertinamas prieštaringai, tačiau Kinijoje „Tesla“ elektrinės transporto priemonės tapo itin svarbia viduriniosios klasės miestiečių gyvenimo dalimi.

E. Musko atvykimas į Kiniją sutampa su įnirtingu kainų karu tarp įmonių, desperatiškai siekiančių išsiveržti į priekį itin konkurencingoje elektromobilių rinkoje.

Be to, Pekine vyksta didžiulė automobilių paroda.

2023 metų paskutinįjį ketvirtį Kinijos vietinė automobilių milžinė BYD (angl. „Build Your Dreams“) aplenkė „Tesla“ ir tapo didžiausia pasaulyje elektrinių automobilių pardavimų įmone.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Tesla“ susigrąžino šį titulą, tačiau BYD ir toliau tvirtai pirmauja vidaus rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
is veizolu matosi kad tai uzprogramuotas klonas kaip ir daugelis kaip /musu vrk biolaura atlikusi juoda /darba/ ir prasmegusi nezinion drauge su vaigausku tai ka turim tuo ir /dziaugiames/ '''''''
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių