Quantcast

Vilnius aplenkė Taliną – tapo turtingiausiu regionu Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskritis tapo turtingiausiu regionu Baltijos šalyse, savo „Facebook“ paskyroje pranešė banko „Luminor“ vyr. ekonomistas, dr. Žygimantas Mauricas.

Ekonomistas teigė, kad ilgą laiką turtingiausiu regionu Baltijos šalyse buvo Talino regionas, tačiau prieš dvejus metus situacija pasikeitė – Vilnius aplenkė Taliną.  

„Įspūdingas Vilniaus šuolis, turint omenyje, kad dar 2014 metais Talino regionas buvo 22 proc., o 2004 metais net 40 proc. turtingesnis nei Vilniaus regionas. Įdomu ir tai, kad 2022 metais Vilniaus regiono nominalus BVP vienam gyventojui pasivijo Europos Sąjungos vidurkį, tad norint pasižiūrėti, kaip gyvena vidutiniai europiečiai, pakanka nuvažiuoti į Vilnių“, – pranešė Ž. Mauricas.

Anot vyro, Kaunas taip pat neatsilieka ir sparčiai vejasi Rygą.

„Kaunas taip pat nesnaudžia ir sparčiai vejasi Rygą – 2015 m. atotrūkis tarp Rygos ir Kauno siekė 30 proc., o 2022 m. jau tik 19 proc. Dauguma kitų Lietuvos regionų taip pat demonstravo spartų augimą, tačiau atotrūkis tarp Vilniaus bei kitų Lietuvos regionų išlieka nemenkas“, – rašė ekonomistas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vilnius turtingas net stadioną pasistatė ,vo kaip.

M

M portretas
Tapo brangiausiu,o ne turtingiausiu,prie stoties namai griūva,vien portugalų kalba.O būstų kainos didziulės,restoranai neįkandami,tai cia turtas?nemaišykite

O gal

O gal portretas
brangiausiu, ne turtingiausiu .... 1 viskas kitiems spyga. Va jums ir vidurkis
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių