Quantcast

Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejuje atsisveikinama su rašytoju M. Zingeriu

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejuje artimieji, draugai ir kolegos atsisveikina su ilgamečiu jo direktoriumi, rašytoju Marku Zingeriu. Velionis šiam muziejui vadovavo nuo 2005 iki 2019 metų.

Muziejuje, esančiame Naugarduko g. 10, atsisveikinti su M. Zingeriu galima iki 18 val.

M. Zingeris bus išlydimas į Vilniaus Sudervės žydų kapines penktadienį 18.30 val.

Apie M. Zingerio mirtį ketvirtadienį pranešė Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus.

Prienuose gimęs poetas, prozininkas, dramaturgas ir vertėjas M. Zingeris Vilniaus universitete baigė žurnalistiką, vėliau Kaune dėstė filosofiją. 1991-1995 metais jis dirbo kultūros savaitraščio „Šiaurės Atėnai“ redakcijoje.

Jis yra išleidęs tris eilėraščių ir vieną apsakymų rinkinį, penkis romanus. Romanas „Aš sėdėjau Stalinui ant kelių“ yra pelnęs Liudo Dovydėno premiją. Jis taip pat vertė iš anglų kalbos.

M. Zingerio kūrinių išversta į anglų, jidiš, olandų, prancūzų, rusų, vokiečių kalbas, publikuota prozos bei poezijos rinktinėse Lietuvoje ir užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
betruko tik berijos su andropovu bei dusansky dusinusiu ne vinos tautos zmones ir si tauta nekelia geru emoc iju geriems zmonems kurie dargi juos gelbejo o ka gavo ?????

o

o portretas
sis ar irgi buvo komunystas kaip visa savo geroves saika ?

Agnetė

Agnetė portretas
Užuojauta artimiesiems. Buvo nuostabus, studentų mėgiamas dėstytojas. Niekada nepamiršiu Jo vedamų filosofijos seminarų. Ilsėkis ramybėje, Dėstytojau,
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių