Quantcast

Vilniečiai neatsispyrė Lotynų Amerikos ritmams

Penktadienio vakarą Vilniaus Gedimino prospekte geros nuotaikos netrūko. Netoli Katedros aikštės vyko Lotynų Amerikos šokio Zumba maratonas.
Nors ankstyvą vakarą prasidėjęs renginys šiek tiek vėlavo, šokius stebėti susirinkusiems miestiečiams nuotaikos nesugadino. Dauguma jų būriavosi renginiui dar neprasidėjus ir nekantriai laukė linksmybių pradžios.

Šokėjamspristačius ant scenos, Gedimino prospektas keletą minučių aidėjo nuo plojimų. Parodomąją programą ir pietietiškų šokių sesiją vilniečiams ir miesto svečiams pravedė Zumbos pasaulinio lygio Zumbos treneris Sheldonas Christianas. Specialistui talkino žinivės iš Lietuvos Augustina Kropaitė, Kamilė Narkutė ir Giedrė Michalovskytė.

S. Christianas paragino stebėtojus ir kitus praeivius būti aktyviems ir įsitraukti į šokių maratoną. Specialiai renginiui atkirsta Gedimino prospekto atkarpa kaipmat prigūžėjo žmonių, tarp kurių buvo matyti ir nemažai vyresnio amžiaus gyventojų.

Zumbos fiesta prasidėjo nuo lengvo apšilimo. Miestiečiai sekdami šokio specialisčių pavyzdžiu mankštinosi darydami panašius į aerobiką judesius. Po pusvalandžio dalis žmonių buvo pavargę ir ieškojo vietelės atsisėsti, tačiau išgirdę renginio vedėjos raginimą nepasiduoti, iš karto grįžo į „šokių“ aikštelę.

Prasidėjus tikriesiems šokiams, entuziastai tiesiog trykšte tryško energija. Ant scenos pasirodžius treniruotės „dirigentui“ S. Christianui, į judesio sukūrį įsitraukė net ir iki tol veiksmą ramiai stebėję praeiviai. Vilniečiai kaipmat pajuto karštą pietų dvelksmą ir įsijungė į aistringais ritmais kunkuliuojantį šokį. Po gerų dviejų valandų aktyvaus šokio tiek miestiečiai, tiek jiems treniruotę pravede treneriai atrodė patenkinti miestą užliejusiomis emocijomis.

Zumbos šokių treniruotė viena iš „Sveikas miestas“ organizuojamų sveikatingumo renginių ciklo. Visuomeninė iniciatyva skirta vystyti ir populiarinti sveikos visuomenės idėją, skatinti žmones būti judriais ir organizuoti sporto renginius mieste.


Šiame straipsnyje: ZumbaŠokiaiGedimino prospektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių